Wat zijn leuke dingen om te doen op Curaçao?

Wat zijn leuke dingen om te doen op Curaçao?

Ga je binnenkort op vakantie naar Curaçao? Dat is een fantastisch vooruitzicht natuurlijk, op dit paradijselijke eiland wordt het namelijk puur genieten! Waarschijnlijk heb je nu al zin in een lekkere duik of een heerlijke lunch op het strand? Maar ben je ook wel het type dat wel iets wil ondernemen en bezichtigen als je toch op dit eiland bent? Het is natuurlijk ook heerlijk om ontspanning af te wisselen met leuke bezienswaardigheden en activiteiten. En die zijn er gelukkig genoeg op Curaçao, wij hebben de leukste voor je op een rijtje gezet!

Willemstad

Willemstad is de hoofdstad van Curacao. Hier vind je veel prachtige gekleurde huizen en gebouwen, maar ook kun je er prima winkelen. Hou je van lekker eten en drinken? Er zijn hier veel restaurants waar je volop kunt genieten van bijzondere gerechten. Hou je van vlees? Vis? Wil je gaan voor typische lokale gerechten? In Willemstad vind je uiteenlopende restaurants, in diverse segmenten en prijsklassen. Breng ook een bezoek aan de wijk Punda, hier vind je  onder andere een historische handelskade, waarmee je een goede indruk krijgt van het verleden van Willemstad.

Snorkelen en duiken

Vakanties naar Curacao zijn heel populair onder snorkelaars en duikers. Vanaf het strand hoef je hier je hoofd maar onder water te steken en je ziet al tropische vissen. Curaçao is ideaal voor zowel beginners als voor mensen met veel ervaring. De faciliteiten zijn hier uitstekend en de onderwaterwereld is adembenemend mooi.  Aan de zuidoost kant van de Carcasbaai, ligt een oude sleepboot, die populair is onder snorkelaars en duikers. Zeker doen!

Ga met de auto op pad op Curaçao

Curaçao is een heerlijk eiland om zelfstandig met de auto te ontdekken. Je kunt hier op veel verschillende plekken een auto huren, ideaal als je houdt van vrijheid op vakantie. Je kunt met deze huurauto op eigen gelegenheid de stranden bezoeken, maar ook bijzondere kleine plaatsjes en bezienswaardigheden. Zo kun je bijvoorbeeld naar de Christoffelberg rijden om deze te beklimmen. Je hebt hier een prachtig uitzicht over het hele eiland, de berg is wel 375 meter hoog. Een auto huren is ook ideaal als je ervan houdt om te kunnen genieten van de wat meer afgelegen plekjes langs de kust. Je parkeert de auto gewoon langs de weg, gooit je handdoek uit op een mooi stukje strand en de wereld is van jou!