3 adviezen voordat je Bitcoins gaat kopen

3 adviezen voordat je Bitcoins gaat kopen

Bitcoins zijn ongekend populair. De digitale munt is en blijft vanaf de lancering spraakmakend. Zal dit komen door de unieke, revolutionaire techniek die erachter zit? Of toch de futuristische manier van denken van de bedenkers van de Bitcoin? Misschien is het wel de combinatie van deze factoren. Wil je ook starten met Bitcoins kopen? Wij hebben drie adviezen voor je.

Denk goed na waar je Bitcoins gaat kopen

Cryptocurrency, ofwel digitale valuta, kun je online prima kopen. Maar hoe koop je cryptocurrency? Je kunt ervoor kiezen om jouw valuta bij een tussenpersoon te kopen. Het voordeel hiervan is dat deze tussenpersoon verstand van zaken heeft en jij op een gemakkelijke manier Bitcoins kunt kopen. Je betaalt voor het aankopen wel een vergoeding aan deze tussenpersoon. Ook kun je ervoor kiezen om Bitcoins direct van iemand te kopen. Op dat moment moet je wel zelf verstand van zaken hebben en weten dat de partij waarmee je zakendoet, betrouwbaar is. Ook kun je Bitcoins kopen via een Exchange markt zoals Binance, Coinbase Pro of Bittrex. Je moet dan wel weten hoe handelen via een beurs werkt en hier een account hebben. Het scheelt je wel de vergoeding die je anders bijvoorbeeld aan een tussenpersoon af moet dragen, daarnaast kun je erop vertrouwen dat je altijd met een betrouwbare partij zakendoet, iedere partij wordt namelijk gescreend door de Exchange markt.

Heb geduld met Bitcoins

Natuurlijk, het liefste wil je vandaag nog koerswinst boeken. Toch is volgens beleggers de Bitcoin een belegging voor de toekomst. De schaarste, de onlineontwikkelingen en het toenemende geloof in cryptocurrency zal volgens kenners uiteindelijk leiden tot een goed rendement. Maar daar is dus wel geduld voor nodig. Zakt de koers nadat je de Bitcoins hebt aangekocht? Doe dan niets. Hou de Bitcoins vast en wacht tot het moment dat jij die koerswinst kunt boeken die je voor ogen had.

Beleg met geld wat je kunt missen

Juist omdat de Bitcoin een belegging voor de toekomst is, is het verstandig om niet te beleggen met geld wat je wellicht nog nodig hebt in de nabije toekomst. Maak een inschatting hoeveel geld je de komende periode vrij kunt maken om te beleggen in Bitcoins, zonder dat dit eventueel andere zaken in de weg kan staan. Op dat moment heb je er rust van en heb je ook de tijd om af te wachten tot de koers gaat stijgen naar een niveau die jij in je hoofd had om te verkopen.