Welke basis gereedschappen komen altijd van pas?

Welke basis gereedschappen komen altijd van pas?

Als jij op jezelf wilt gaan wonen, zijn er veel zaken waar je op moet letten. Iets wat veel mensen vergeten, is om voldoende gereedschap in huis te halen. Het is altijd noodzakelijk om een koffer met basisgereedschap bij de hand te hebben, voor het geval dat er iets stuk gaat, dat het stroom uitvalt of bij andere problemen. Welk gereedschap moet je standaard in huis hebben en waarom zijn ze zo belangrijk? Meer informatie vind je in dit artikel.

Hamer

In iedere gereedschapskist vind je natuurlijk wel een hamer. Hamers zijn niet alleen handig voor het inslaan en verwijderen van spijkers, je kunt er bijvoorbeeld ook houten planken of platen mee rechtslaan of loshalen. Ook als er iets gesloopt moet worden, is een hamer natuurlijk onmisbaar.

Schroevendraaier

Wat natuurlijk ook niet te missen is, zijn schroevendraaiers. Of je nou even een apparaat uit elkaar moet halen, of een schroef moet vastdraaien in een stoel of ander meubelstuk, een schroevendraaier mag nooit ontbreken in je huis. Er zijn ook verschillende maten en vormen schroevendraaiers, maar veel hiervan zul je niet vaak nodig hebben. Zorg dat je de standaard vormen altijd wel in huis hebt.

Moersleutel

Ring- en steeksleutels zijn ook belangrijk, namelijk om moeren en bouten los te kunnen draaien. Je kunt er echter ook voor kiezen om deze weg te laten uit je gereedschap, omdat een verstelbare moersleutel dezelfde taak uitvoert.

Rolmaat of meetlint

In je nieuwe kamer of woning komt er natuurlijk wel een moment dat je even iets moet opmeten. Daarom moet je ook zorgen dat je een goed meetlint of een rolmaat hebt. Het voordeel van een rolmaat is dat deze weinig ruimte in beslag neemt. Ook hoef je het lint meestal zelf niet op te rollen. Hiervoor heb je een knop, waarmee je dit automatisch kunt doen.

Overige

Hiernaast zijn er nog wat kleinere materialen die je nodig hebt. Spijkers en schroeven heb je natuurlijk altijd nodig. Een potlood is altijd handig, maar deze heb je meestal wel in huis. Een stanleymes of een boor kan ook handig zijn, maar is niet altijd noodzakelijk. Het beste is om een gereedschapskist te kopen met alle nodige basis gereedschap, bijvoorbeeld bij Gereedschapsdeal. Je weet dan zeker dat je meteen alles in huis hebt.