4 Grote modetrends voor winter 2022

4 Grote modetrends voor winter 2022

Het herfst/winterseizoen 2022 voor herenmode heeft ons laten zien dat mode tijdloos is. Dit seizoen zijn klassieke kledingstukken opnieuw uitgevonden en is de herenmode geëvolueerd. Als het om herfst- en winter mode voor mannen gaat, zijn de trends vaak voorspelbaar. Maar dit seizoen was allesbehalve voorspelbaar. Het seizoen zat vol verrassingen! Om jou te helpen jouw weg te vinden in de mannenmode van dit seizoen, hebben wij een lijst samengesteld met de top trends voor 2022.

1. Grote, puffy truien

Het is geen wonder dat truien weer helemaal in zijn voor de herfst en de winter. Ze zijn niet weg te denken als het weer kouder wordt. De echte verrassing zijn de soorten truien die nu in de mode zijn. Grote, puffy truien zijn helemaal in, en het lijkt wel hoe groter en zwaarder de trui, hoe modieuzer hij is.

2. Brede schouders

De jaren '80 trend van afhangende schouders is terug met een spectaculaire stijl. Ontwerpers experimenteren met de mate waarin ze de schouders naar buiten kunnen brengen. Het creëert proporties die enigszins doen denken aan de jaren '80 en vindt de stijl opnieuw uit.

3. Op safari

Nut en functionaliteit hebben altijd deel uitgemaakt van de herenmode. Er is geen beter kledingstuk voor mannen dat zowel nut als functionaliteit belichaamt dan een safari jasje. Dit seizoen is de safari jas terug, maar niet zoals je hem kent. Van oversized jassen tot getailleerde jassen, van veel zakken tot grote zakken, safari jassen hebben de catwalks over de hele wereld gedomineerd.

4. Baggy jeans gaan niet weg

Jeans met wijde pijpen zijn officieel terug na een lange onderbreking. De baggy jeans, ooit een kledingstuk uit de jaren '90 en het begin van de jaren 2000, is afgestoft, opnieuw uitgevonden en opnieuw geïnterpreteerd. Er is geen twijfel dat we in de toekomst nog veel meer baggy jeans zullen zien.

Ben jij zelf nog opzoek naar nieuwe items op jouw herfst/winter garderobe mee aan te vullen? Dan moet je zeker een kijkje nemen op de website van Nummerzestien. Je vindt hier een breed scala aan merk kleding heren. Zo weet je zeker dat jij er trendy bij loopt de komende seizoenen.