4 tips om de beste vloer te kiezen voor jouw ruimte

4 tips om de beste vloer te kiezen voor jouw ruimte

Wil je een ruimte in je woning aanpassen en ben je op zoek naar een nieuwe vloer, maar weet je niet zo goed waar je moet beginnen? Er zijn verschillende factoren waar je rekening mee kunt houden bij het kiezen van de beste vloer voor jouw ruimte. We geven je graag een aantal tips!

1. Denk goed na over de functie van de ruimte

Is er sprake voor veel verkeer in de ruimte, zoals bijvoorbeeld in de gang of keuken? Of gaat het om een ruimte waar je juist wilt ontspannen, zoals de slaapkamer? Pas de vloer aan op de functie van de ruimte. De vloer van een ruimte waar veel verkeer is, wordt eerder vies dan een rustige ruimte. Die wil je waarschijnlijk dan ook gemakkelijk kunnen onderhouden. Makkelijk te onderhouden materiaal is bijvoorbeeld laminaat, vinyl of keramische tegels. Voor een slaapkamer wil je vermoedelijk een wat gezelliger en warmere vloer hebben. Hier doet hout of laminaat het goed. Maar ook tapijt is een optie.

2. Houd je eigen stijl aan

Het belangrijkste is natuurlijk dat de vloer past bij de stijl van de ruimte en bij jouw persoonlijke smaak. Vloeren zijn verkrijgbaar in heel veel verschillende stijlen. Van modern en minimalistisch tot klassiek en traditioneel.

3. De kosten en duurzaamheid

De kosten van een nieuwe vloer kunnen sterk variëren. Dit is afhankelijk van het materiaal en de kwaliteit. Denk goed na over wat jouw budget is en zoek afhankelijk daarvan vloeren die binnen jouw prijsklasse vallen. Sommige vloeren zijn duurzamer dan andere en gaan dus ook langer mee. Houd hier ook rekening mee. Wellicht past een goedkopere vloer beter binnen je budget, maar deze kan wel eerder aan reparatie of vervanging toe zijn. Dat gaat dan natuurlijk ook weer oplopen in de kosten.

4. Akoestiek

Als je in een appartement woont, of met meerdere mensen een huis deelt, is het belangrijk om een vloer te kiezen die de akoestiek van de ruimte niet negatief beïnvloedt. Houten vloeren en tegels kunnen het geluid van voetstappen bijvoorbeeld versterken, terwijl tapijt het geluid juist kan dempen. Het is dan dus ook afhankelijk van of je bijvoorbeeld een gezin met jonge kinderen hebt of rustigere gezinsleden.

Hopelijk helpen deze tips je om een keuze te maken! Waar je ook voor kiest, Bebo parket voorziet je graag van diverse opties.