Administratie regelen als beginnend ondernemer

Administratie regelen als beginnend ondernemer

Ben jij een beginnende ondernemer? Dan moet je veel belangrijke keuzes maken. Een hiervan is of je wel of niet gebruik gaat maken van een boekhouder. In de meeste gevallen is het niet aan te raden om zelf je administratie te regelen. Hier zitten namelijk een aantal nadelen aan. Deze nadelen zijn ook veel groter dan de voordelen. In dit artikel geven we hierover meer uitleg.

Waarom kiezen voor een boekhouder?

Als je een boekhouder gebruikt om je administratie te regelen, lijkt dit in eerste instantie erg nadelig. Je hebt hierdoor namelijk extra kosten, terwijl je als beginnend ondernemer niet altijd veel verdient. Ook heb je als beginnend ondernemer meestal nog niet zoveel facturen. Toch is het in de meeste gevallen een goed idee om een boekhouder te regelen. Op deze manier voorkom je namelijk dat je een kleine fout maakt, of iets over het hoofd ziet. Dit kan boetes opleveren, wat natuurlijk niet fijn is. Hiernaast is een boekhouder goed geïnformeerd over de regels en de gang van zaken. Een goede boekhouder heeft altijd handige tips en advies bij de keuzes die je moet maken. Hierdoor kun je veel geld en moeite besparen. Een boekhouder kan als voorbeeld goede tips hebben bij het betalen van belasting en overige zaken.

Sommige boekhouders hebben ook een online website of software die je kunt gebruiken bij de boekhouding. Dit is erg handig om het overzicht te bewaren en bespaart je veel tijd en moeite. Zo kun je meestal bijvoorbeeld precies zien hoeveel je hebt uitgegeven en verdiend als bedrijf, hoeveel BTW je moet betalen dat kwartaal en nog veel meer.

Betere focus en tijdbesteding

Naast het voorkomen van fouten, boetes en andere vervelende situaties, zorgt een boekhouder er natuurlijk ook voor dat je veel tijd bespaart. Je hebt op deze manier veel meer tijd over voor het opzetten en groeien van je bedrijf. Door een boekhouder in te schakelen kun je alle tijd die je hebt stoppen in je bedrijf zelf, in plaats van de administratie. Hierdoor heb je betere focus en heb je minder zorgen aan je hoofd. Dit is natuurlijk erg prettig, zeker als beginnend ondernemer. Een administratiekantoor zorgt ervoor dat je veel makkelijker en effectiever kunt werken.