Back to school? Bereid je goed voor!

Back to school? Bereid je goed voor!

September staat voor de deur en we weten allemaal wat dat betekent: de zomervakantie is bijna voorbij en school start bijna weer. Hoewel iedereen er van geniet om lekker op vakantie te gaan en te chillen, hebben we als mensen verplichtingen en voor kinderen is dat school. Voordat je teruggaat naar school, is het belangrijk om na te gaan of je alle spullen die je nodig hebt op school al hebt aangeschaft. In deze blog bespreken we een aantal schoolartikelen die je zeker niet in je rugtas kunt missen!

Rugzak

Een rugzak is het belangrijkste wat je nodig hebt om naar school te gaan. Hierin neem je alles mee wat je nodig hebt om zoveel mogelijk te leren. Vaak neem je meerdere boeken (en soms sportkleding voor gym) mee en heb je dus aardig wat ruimte nodig. Kies ervoor om een rugzak te nemen met meerdere vakken om jouw schooltas netjes in te pakken zodat je alles snel vindt wanneer je plaats neemt in het klaslokaal.

Schrijfgerei

Om goed te kunnen leren en je huiswerk te kunnen maken, heb je schrijfgerei nodig. Denk hierbij aan pennen, potloden, kleurpotloden, gummen etc. Het gebruik maken van markeerstiften helpt je bijvoorbeeld om duidelijke aantekeningen te maken, zodat je effici├źnter kunt leren. Ga eens na wat je allemaal nodig hebt om goed te kunnen leren.

Etui

Een etui is essentieel om je schrijfmateriaal netjes en veilig te bewaren. Etuis hebben vaak meerdere vakjes en ruimtes waar je je pennen, potloden, kleurpotloden, gummen, puntenslijpers en scharen apart van elkaar kunt opbergen. Op deze manier is je etui netje geordend en kun je alles makkelijk vinden zonder dat je alles uit je etui hoeft te gooien omdat je je gum niet kan vinden!

Schriften

Om aantekeningen in de klas te kunnen maken en om je huiwerk netjes op te schrijven, is het van belang dat je schriften haalt voordat school weer begint. Er zijn veel soorten schriften beschikbaar, denk aan A4 schriften, A3 schriften, schriften met blokjes of streepjes papier of met wit papier. Ga na wat voor soort schrift je nodig hebt voor elk vak om je uiterste best te doen op school!

Broodtrommel

Bijna iedereen gebruikt broodzakjes om hun boterhammen mee te nemen naar school, maar vaak worden deze geplet door de boeken en andere spulletjes wat je in je rugzak draagt. Daarnaast is het niet mileuvriendelijk om zoveel plastic te gebruiken. Een goed alternatief daarom is eeen broodtrommel. Doordat deze hard zijn, zal jouw boterham niet meer geplet worden. Broodtrommels hebben vaak meerdere vakjes waar je alles in kunt bewaren, zodat je je dagelijkse vitamientjes ook binnen krijgt! Bij speelgoed webshops kun je vaak broodtrommels vinden met een leuk prijsje.