Duurzaam ondernemen: plaats laadpalen voor elektrische auto's

Duurzaam ondernemen: plaats laadpalen voor elektrische auto's

Als ondernemer ben je op dit moment waarschijnlijk druk aan het nadenken waarmee jij je kunt inzetten voor een schoner milieu. Een uitdaging die best lastig kan zijn; waar kun je het beste mee beginnen? Natuurlijk kun je bijvoorbeeld het afval goed scheiden van je bedrijf, het productieproces wellicht nog milieuvriendelijker maken of minder energie verbruiken. Wat ook een prima manier is om duurzaam te ondernemen, is het plaatsen van zakelijke laadpalen. Hier wordt niet alleen het milieu beter van, ook als ondernemer kan je dit heel veel opleveren. Wat dan? Hieronder lees je het!

Werk actief aan je duurzame imago

In je bedrijfsstrategie een zinnetje opnemen dat je als bedrijf duurzaam bent, daar kom je tegenwoordig niet meer mee weg. Zowel zakenrelaties als medewerkers hechten er waarde aan dat duurzame plannen van een bedrijf, ook in de praktijk zichtbaar worden uitgevoerd. Zakelijke laadpalen zijn hier uitstekend voor te gebruiken. Medewerkers zien en gebruiken deze laadpalen iedere werkdag en ook zakenrelaties zal het opvallen dat er laadpalen bij het bedrijf zijn geplaatst. Als je met medewerkers en zakenrelaties over duurzaamheid praat in de toekomst, zul je merken dat je als bedrijf serieus genomen wordt. Uiteindelijk zal zich dit vertalen in meer loyaliteit van medewerkers en zakenrelaties. Ook veel potentiële nieuwe klanten zullen een laadpaal op kantoor waarderen, waardoor ze steeds vaker genegen te zijn om klant bij je te worden. Ideaal toch?

Uitstekend verdienmodel

Het plaatsen van zakelijke laadpalen is eenvoudiger dan je denkt. Vraag een offerte aan, maak een plan met het bedrijf die ze kom plaatsen en je kunt ze meteen gaan gebruiken. Vanaf de eerste dag zul je de positieve effecten al merken. Medewerkers zijn blij dat ze op hun werk hun elektrische auto kunnen opladen, zakenrelaties waarderen dit ook en de maandelijkse energiekosten gaan meteen omlaag. Stroom opladen op het bedrijf is natuurlijk veel goedkoper dan bijvoorbeeld langs de snelweg. Bovendien zijn medewerkers en zakenrelaties altijd verzekerd van een volle accu als ze bij je wegrijden, ook dat heeft waarde. En die nieuwe klanten die je binnenhaalt door je betere, duurzame bedrijfsimago, die leveren natuurlijk ook weer geld op. Laat je adviseren over het verdienmodel en je komt erachter dat een laadpaal op kantoor, een uitstekende investering is. Kiest jouw bedrijf ook voor zakelijke laadpalen?