Geef je keuken een nieuw uiterlijk voor een laag bedrag

Geef je keuken een nieuw uiterlijk voor een laag bedrag

Ben je al langere tijd van plan om je keuken eens in een nieuw jasje te steken? Bijvoorbeeld omdat je deze keuken al heel lang hebt en je toe bent aan iets nieuws? Maar is je banksaldo voor je gevoel niet toereikend om deze nieuwe look toe te passen? Dan kun je het nog weleens mis hebben, want ook met een klein budget, zijn er nog heel veel mogelijkheden. Welke? Dat lees je hieronder!

Wrap je keuken

Weleens van wrappen gehoord? Hierbij wordt er plakfolie over de bestaande keukenkastjes en ladefronten geplakt, waarbij er niets uitgebroken hoeft te worden. Je plakt het plakfolie er gewoon overheen, maar creëert hiermee wel een totale nieuwe look. Want welk plakfolie erop komt te zitten, bepaal je natuurlijk helemaal zelf. Zin in een roze keuken? Of juist mintgroen? Liever een frisse, blauwe keuken? Wil je gaan voor een industrieel uiterlijk, waarbij je bijvoorbeeld kiest voor een betonlook? Of hou je van romantisch, met veel hartjes in je keuken? Waar je ook voor gaat, voor keukenkasten wrappen (en wat je nog meer wilt wrappen in je keuken) ben je niet veel geld kwijt en tover je jouw keuken toch in een korte tijd om tot een nieuw paleisje. Heerlijk toch!

Verlichting

Heb je nog nooit aandacht besteed aan je verlichting? Zet je altijd gewoon de standaardverlichting aan en klaar is Kees? Dan liggen hier ook zeker kansen! Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor spotjes in je keuken die je kunt dimmen. Gelijktijdig kun je hierbij voor een totaal ander soort licht kiezen, bijvoorbeeld wat meer geler licht, wat een fijne sfeer oplevert. Ook kun je ervoor kiezen om losse tafellampen te kopen op een rommelmarkt of in een kringloop. Als je kiest voor tafellampen, kun je die verspreid in je keuken neerzetten en juist alleen deze lampen aanzetten. Hiermee zet je een totaal nieuwe sfeer neer in je keuken. Voor weinig geld!

Eyecatcher in je keuken

Ben je zelf creatief? Kun je schilderen? Fotograferen? Kies er dan voor om een eyecatcher in je keuken te plaatsen, die je zelf gemaakt hebt! Dit kan natuurlijk ook een stuk muur zijn die je voorziet van opvallend behang. Een eyecatcher trekt alle aandacht naar zich toe, waarbij eigenlijk de hele keuken meteen een nieuwe look krijgt. Voor welke eyecatcher kies jij?