Led lampen in huis? Lees onze tips!

Led lampen in huis? Lees onze tips!

Verlichting in huis is ontzettend belangrijk voor de sfeer, maar ook zodat je alles in huis kunt zien, wanneer het natuurlijke licht weg is. In de avonden en ‘s nachts bijvoorbeeld. Als je op zoek gaat naar lampen, dan kom je al snel terecht bij de led lampen. Deze zijn in alle soorten en maten te krijgen en daardoor kun je eindeloos combineren. Daarom is er voor iedere ruimte wel een geschikte soort verlichting en daarvoor zou je kunnen kijken op ledpaneelgroothandel.nl. Zo kun je panelen in kunnen laten bouwen in een systeemplafond of in een opbouw aan het plafond om de ruimte te verlichten. Hierbij kun je kiezen uit verschillende formaten op het plafond waarbij bepaald wordt hoeveel licht de ruimte krijgt.

Welke lamp voor jouw ruimte?

Lampen kun je in alle soorten en maten krijgen en daarom is het goed om per ruimte te bepalen welke lamp het best geschikt is. Wanneer je geen systeemplafond hebt, dan zul je minder snel kiezen voor panelen, maar is een hanglamp een meer voordehandliggende optie voor de ruimte. Deze zie je bijvoorbeeld vaak terug boven de eettafel of in de zithoek. Hierbij kun je variëren in het aantal lumen om te bepalen hoe sterk het licht is. Wanneer je deze lamp voor de sfeer wilt gebruiken, dan kies je voor een lager aantal lumen dan wanneer deze lamp functioneel de ruimte moet verlichten. Denk hier daarom goed over na en bedenk dan ook of je wilt dat de lamp dimbaar is of dat dit niet nodig is voor de ruimte of de lamp. 

Multifunctioneel

Voor iedere hoek is er wel een ledlamp te vinden, doordat je bijvoorbeeld ook zou kunnen kiezen voor ledstrips die de ruimte aan kunnen kleden. Zo kun je kiezen voor verlichting onder kastjes of achter het bed en zo is de ledlamp een multifunctionele lamp die je door iedere woning heen gemakkelijk terug kunt laten komen in veel verschillende soorten en maten. Daarnaast is het nog eens een stuk beter voor de energierekening dan een gloeilamp bijvoorbeeld. Vervang daarom alle lampen voor led lampen in huis om zo te gaan voor een lamp die je nog lang kan blijven gebruiken in huis.