Hoe isoleer ik mijn schuur?

Hoe isoleer ik mijn schuur?

Het isoleren van je huis is natuurlijk erg belangrijk. Als je een schuur of garage hebt kun je deze het beste ook laten isoleren. Door je schuur goed te isoleren, bespaar je niet alleen op de energierekening, maar voorkom je ook dat er warmte verloren gaat. Daarnaast zorgt goede woonisolatie ervoor dat het aangenaam koel blijft in de zomer en juist warmer in de winter.

Wil je weten hoe je jouw schuur kunt isoleren, met welke materialen en waar je op moet letten? Alles over de isolatie van je schuur lees je hier.

Waarom schuur laten isoleren?

Wat zijn precies de voordelen van het goed isoleren van je schuur? Of het slim is om je schuur te isoleren, ligt er vooral aan wat je met deze schuur doet. Heb je een grote schuur waar je ook gezellig kunt zitten of soms gaat sporten? Of zit de schuur vast aan je woning? Dan ligt het meer voor de hand om deze te isoleren. Hieronder hebben we de belangrijkste voordelen van schuurisolatie op een rij gezet:

- Energiebesparing: Je schuur isoleren levert direct energiebesparing op. Dit komt omdat er minder warmte verloren gaat door een goede isolatie.

- Aangename temperatuur: In een schuur die goed is geïsoleerd, blijft het aangenaam koel in de zomer en warmer in de winter. Dit maakt je schuur een stuk aangenamer om in te vertoeven.

- Waarde verhoging: Als je schuur goed is geïsoleerd, zal de waarde van je woning toenemen. Dit is een mooie bijkomstigheid als je ooit je huis wilt verkopen.

- Geluidswerend: Naast dat isolatie warmte tegenhoudt, is het ook een goede geluidsisolator. Als je schuur aan de weg ligt of naast buren, is dit natuurlijk erg prettig.

Hoe kun je een schuur isoleren?

Na het lezen van de bovenstaande voordelen, ben je misschien enthousiast geworden om jouw schuur te laten isoleren. Maar hoe doe je dat precies? Voor het isoleren kun je materialen gebruiken die je ook voor de isolatie van je huis kunt gebruiken. Denk aan isolatiematerialen als PUR, PIR of glaswol. Welke materialen het beste zijn, hangt af van de situatie en het soort schuur dat je hebt.

Als je schuur is aangesloten op je woning, is het belangrijk dat de schuur ook qua energieprestaties voldoet aan de eisen die tegenwoordig worden gesteld aan nieuwbouwwoningen. Als je schuur niet aan deze eisen voldoet, kan het zijn dat je schuur bij een verkoop of taxatie minder waard is.