Een helm op met de E bike

Een helm op met de E bike

Veel mensen vragen zich af of een helm verplicht is op het moment dat je op een E bike rijd. Het simpele antwoord hierop is nee, mits je een trapondersteuning hebt van minder dan 25 kilometer per uur. Er bestaan namelijk ook fietsen die trapondersteuning bieden tot 45 kilometer per uur en daar is het wel verplicht op een helm te dragen. Maar omdat het niet verplicht is betekent niet dat het niet verstandig is om te doen. In heel veel landen is het de normaalste zaak van de wereld dat mensen een helm dragen op de fiets. Alleen wij Nederlanders zijn zo eigenwijs om geen helm te dragen omdat we het niet nodig vinden en niet mooi uit vinden zien. Maar als je daar even overheen stapt dat zul je merken dat het dragen van een helm tijdens het fietsen, zeker op en E bike, heel prettig is. Je kan namelijk een stuk zekerder fietsen, want op het moment dat er iets mocht gebeuren ben je gewoon een stuk beter beschermd. Ook op de Amslod e-bike moet je een helm dragen.

Welke soort helmen zijn er allemaal?

Er zijn heel veel soorten helmen op de markt waardoor er dus genoeg keuze is. Allereerst zijn helmen natuurlijk in alle kleuren verkrijgbaar. Houd je meer van stoere kleuren of juist iets heel kleurrijks. Daarnaast zijn er ook veel helmen die leuke motiefjes erop hebben staan zoals bloemen of vlammen. Er zijn ook sites te vinden waar je je eigen helm kan stylen zodat je iets op je hoofd zet wat je echt leuk vind. Nog belangrijker dan de kleur is natuurlijk hoe de helm zit, want een helm die niet lekker zit zal je niet zo snel aandoen. Gelukkig zijn er genoeg pasvormen beschikbaar. Het zou natuurlijk raar zijn als er niet veel pasvormen zouden zijn, want iedereen heeft net een ander hoofd. Daarnaast heb je tegenwoordig ook verschillen in luchttoevoer. Je wilt je hoofd niet volledig verstikken en daarom zijn veel helmen zo gebouwd dat er genoeg zuurstof bij je hoofd komt. Daarnaast maken dit soort gleuven de helm ook heel sportief.

Moet ik een helm dragen op de fiets?

Zoals zojuist gezegd is dit geen verplichting, maar kan het wel heel handig zijn. Er gebeuren veel ongelukken met mensen die rijden op een elektrische fiets, zeker mensen die het niet gewend zijn of al iets ouder zijn en sommige dingen niet helemaal goed meer zien. Dus probeer de gedachte te vermijden dat helmen niet lekker zitten en er niet leuk uitzien. Er zijn zoveel opties op het gebied van helmen dat er vast wel iets tussen zit dat je leuk vindt. Loop dus vooral even binnen bij je dichtstbijzijnde fietsenspeciaalzaak en vraag advies. Probeer gelijk ook wat helmen op zodat je erachter komt wat jij fijn vind. Advies en helmen passen is bijna altijd gratis, dus waar wacht je nog op?