Hoe tover je een normale TV om in een Smart-TV?

Hoe tover je een normale TV om in een Smart-TV?

Heb jij een normale televisie zonder Smart-TV functie maar is het beeld nog prima? Dan is het toch zonde om een nieuwe televisie te kopen. Natuurlijk is het fijn om met de tijd mee te gaan en lekker Netflix te kunnen kijken op je TV. Nu kan ik je dus vertellen dat dit mogelijk is en dat zelfs zonder smart-TV! Het enige wat je nodig hebt is een televisie met een HDMI-poort. Hoe dit precies werkt ga ik je in dit artikel uitleggen.

Wat is een IPTV ontvanger of Mediabox

Een IPTV ontvanger of mediabox is in feiten een slimme computer dat speciaal is ontwikkeld om aan je Televisie te koppelen. Met een ontvanger heb je direct toegang tot verschillende functies net zoals je computer of smartphone maar dan op je TV zonder dat je het hoeft te casten! Je verbind de ontvanger met het stroom en vervolgens met je televisie doormiddel van een HDMI kabel. Daarna schakel je naar de HDMI source via de afstandsbediening van je televisie. Gefeliciteerd! Je TV is omgetoverd tot een smart-TV.

Wat kun je met een IPTV ontvanger?

Met een IPTV ontvanger heb je toegang tot verschillende functies. Je kunt bijna hetzelfde als met een tablet maar dan bedien je de ontvanger met een afstandsbediening. Natuurlijk is een goede mediabox wel speciaal ontwikkeld om te streamen in hoge resolutie en ondersteunt vaak tot wel 4K kwaliteit. De meest gebruikte functies zijn: Het streamen van IPTV, Het streamen van apps zoals Netflix, Amazon+, Viaplay etc.

Soorten IPTV ontvangers

Er bestaan verschillende IPTV ontvangers. Het verschil zit als eerst in het besturingssysteem (meestal Android of Linux). Beiden besturingssystemen zijn goed alleen jij moet kiezen welke je het fijnst vind. Ben je Android gewend? kies dan voor een Androidsysteem want dan weet jij al ongeveer hoe het werkt. Als tweede zit het grote verschil vaak in de hardware (processor, videokaart, geheugen etc.). De meeste ontvangers van tegenwoordig zijn uitgerust met goede hardware en kunnen goed presteren in hoge resolutie.

Verschillende merken

Net als bij een computer of smartphone zijn er voor media of IPTV boxen ook verschillende merken. De meest bekende merken zijn Formuler, Amiko, Infomir. Als je een ontvanger koopt van een van deze merken dan kun je er vanuit gaan dat het goed zit. Let wel op dat je een nieuw model koopt zodat deze up-to-date is met de technische ontwikkelingen van deze tijd.