Hoe werkt financial lease?

Hoe werkt financial lease?

Wil je een nieuwe auto kopen, maar heb je niet de financiële middelen om de aankoop te financieren? Dan is financial lease dé oplossing voor je! Met financial lease betaal je een vast bedrag per maand, waardoor je autokosten overzichtelijk blijven. In dit blogartikel vertellen we alles over hoe financial lease werkt. Lees snel verder om erachter te komen of financial lease ook iets voor jou is!

Voordelen financial lease

Met financial lease heb je een aantal grote voordelen ten opzichte van andere financieringsvormen. Eerst en vooral is de rente laag, waardoor je niet veel geld uitgeeft aan rentekosten. Bovendien is de rente vast, waardoor je precies weet waar je aan toe bent. Daarnaast wordt het leasen van een auto fiscaal gezien goedkoper omwille van de aftrekbaarheid van leasingvormen. Een groot voordeel is ook dat je, in plaats van een auto kopen, gewoon huurt. Hierdoor hoef je de waarde van de auto niet te verliezen en heb je geen last van dalingen in de autoverkoopmarkt.

Hoe werkt het?

Financial lease bestaat uit twee verschillende delen. De leaser (jij) betaalt in de eerste plaats een vast bedrag aan de lessor (de verhuurder). Dit bedrag wordt gebruikt om het voertuig te kopen. Daarnaast betaal je ook een maandelijkse vergoeding om het voertuig te gebruiken. Na afloop van de looptijd is de leaser eigenaar van de auto. In tegenstelling tot andere financieringsvormen, hoef je bij financial lease geen aanbetaling te doen. De leaseovereenkomst vermeldt ook dat de leaser verantwoordelijk is voor het onderhoud en reparaties van het voertuig. Aan het einde van de overeenkomst is er meestal een optie om de auto te kopen. Dit betekent dat je, naast het maandelijkse bedrag, ook een slottermijn betaalt om de auto definitief te kopen.

Financial lease particulier

Het is ook mogelijk om als particulier financial lease af te sluiten. Het voordeel hiervan is dat je geen aanbetaling hoeft te doen, wat betekent dat je geld kunt besparen. Daarnaast wordt het leasen fiscaal gezien goedkoper, waardoor je minder belasting betaalt. Om financial lease af te sluiten als particulier heb je een aantal documenten nodig. Je moet bijvoorbeeld een kopie van je identiteitskaart en een bewijs van inkomen bij je hebben. Iets voor jou?