Hoeslakens en kussenslopen om op te dromen?

Hoeslakens en kussenslopen om op te dromen?

Hoeslaken en kussenslopen om van te dromen

Een beddengoed set bestaat meestal uit twee delen en bestaat uit een dekbedovertrek, hoeslakens en kussensloop. Er zijn echter ook driedelige beddengoed sets die een dekbedovertrek en twee kussenslopen bevatten. Bovendien is ons bedlinnen in meerdere maten verkrijgbaar. In de standaard uitvoering is het dekbedovertrek voor het bedlinnen 135x200 cm en het kussensloop 80x80 cm. Daarnaast zijn er ook nekrolhoezen en kussenslopen van 15x40 cm in de afmetingen 40x40 cm en 40x80 cm. Een dekbedovertrek kan ook verschillende maten hebben. Naast de normale maat 135x200 cm kunt u ook kiezen voor een dekbedovertrek in bijvoorbeeld het formaat 155x200 cm, 155x220 cm of 200x200 cm. Baby- en kinderbedlinnen heeft verschillende afmetingen. Zo'n bedlinnen set bestaat bijvoorbeeld uit een kussensloop van 40x60 cm en een dekbedovertrek van 100 cm breed en ca. 135 cm lang.

Ook heeft u de keuze uit de stoffen waarvan het bedlinnen is gemaakt. Naast klassiek katoenen beddengoed bieden wij ook beddengoed met dekbed en kussenslopen van Renforcé, bever, perkal, jersey, linon, flanel, seersucker, damast, glans of mako satijn aan. Al deze stoffen zijn gemaakt van 100% katoen, maar verschillen qua weefsel en gevoel.

Zo is er bedlinnen van zeer fijn geweven stoffen zoals linon, vergelijkbaar met linnen, perkal, Mako-Satin, Renforce en Jersey met een glad oppervlak dat aangenaam koel aanvoelt en bijzonder geschikt is voor zeer fijne patronen. Seersucker beddengoed voelt ook relatief koel aan, omdat het oppervlak afwisselend glad en ruw is en daardoor niet dicht op de huid ligt.

Grovere stoffen zoals bever of fijne bever en edele flanel hebben daarentegen een licht geruwd oppervlak dat de huid warm omhelst. De bedlinnen stoffen hebben allemaal de goede eigenschappen van katoen, zoals een grote scheurvastheid en een hoog absorptievermogen, waardoor ze ideale materialen zijn voor beddengoed sets.

U vindt er ook beddengoed gemaakt van synthetische microvezel stof, die eigenschappen heeft die net zo goed zijn als katoen. Of u nu kiest voor katoenen bedlinnen, Weids Wonen en Slapen bedlinnen of een linnen set van Mako satijn of microvezel, u zult versteld staan ​​van het comfort van het betreffende bedlinnen. Voor kwaliteit komt u bij Weids Wonen en slapen.