Kies je een nieuwe of een gebruikte auto?

Kies je een nieuwe of een gebruikte auto?

Auto’s komen in allerlei soorten en maten en wie naar een nieuwe auto zoekt, zal vast eens de afweging gemaakt hebben tussen nieuw en gebruikt. Want waar kies je voor? Ga je voor een gebruikte auto, of wil je in een hagelnieuw model rijden? Beide keuzes hebben hun voor- en nadelen en dus zetten we die graag even op een rijtje. En wie weet maken we de keuze ietsje makkelijker

Gebruikte auto’s zijn vaak goedkoper

In de regel is een nieuwe auto flink duurder dan een gebruikte auto. Dat heeft met meerdere zaken te maken; ten eerste heeft er nog helemaal niemand in gereden en zijn alle onderdelen dus helemaal tip-top in orde. Daar komt bij dat nieuwe auto’s beschikken over de nieuwste snufjes, die je in gebruikte auto’s vaak nog niet terugziet. Het nadeel van dit alles, is natuurlijk dat je een flinke smak geld moet neerleggen om in een nieuwe auto te kunnen rijden. Je kan natuurlijk kiezen om te gaan leasen, of zelfs goedkoop leasen, wat ervoor zorgt dat je een nieuwe auto rijdt, zonder dat je in een keer een groot gat in je begroting slaat.

Gebruikte auto’s kunnen schade hebben

Wie vele jaren in een auto rijdt, kan soms tegen schade aanlopen. Of dat nou je eigen schuld is of niet, schade is altijd vervelend en zorgt voor gedoe. Dit kan lakschade zijn, of slijtage, of echt schade naar aanleiding van een aanrijding. Wat het ook is, de volgende koper zal een auto hebben die beschadigd is. Dat hoeft absoluut niet erg te zijn; kleine beschadigingen staan het goed functioneren van de auto absoluut niet in de weg, maar zoiets krijg je natuurlijk niet bij een hagelnieuwe auto.

Oudere auto’s zijn vaak minder zuinig

Brandstofverbruik is een belangrijk onderdeel van de wensenlijst voor een auto. Hoe lager dit verbruik ligt, hoe minder vaak je aan de pomp staat en hoe meer je dus bespaart. Normaliter is het brandstofverbruik bij nieuwe auto’s aanzienlijk vriendelijker voor je portemonnee dan het verbruik bij oudere auto’s. Dit komt doordat nieuwe auto’s efficiënter met hun brandstof omspringen en omdat er vaak ook gebruik gemaakt wordt van hybride systemen, waarbij de elektromotor de benzine- of dieselmotor bijstaat en dus zorgt voor het verbruik van minder brandstof. Oudere auto’s mogen dus goedkoper zijn in de aanschaf, in de regel sta je wel vaker te tanken.

Nieuwe auto’s hebben langere garantie

Omdat een nieuwe auto nog geen kilometers heeft gereden en in optimale staat verkeert, geeft de fabrikant vaak een behoorlijke garantie bij aanschaf. Deze garantie ontbreekt, of is in ieder geval veel minder lang, bij gebruikte auto’s. Garantie betekent dat als er onverhoopt toch iets mis is met de auto, dit kosteloos opgelost zal worden door de garage. Bij gebruikte auto’s kan je garanties van enkele maanden bedingen, terwijl dat bij nieuwe auto’s om enkele jaren kan gaan. Zo heb je geen angst voor onverwachte problemen en weet je zeker dat je altijd goed en kosteloos geholpen zal worden, mocht het een keer mis gaan.