Kleden maken jouw interieur compleet

Kleden maken jouw interieur compleet

Het is letterlijk de aankleding van je interieur. Kleden dienen als bescherming maar zijn natuurlijk ook ideaal om jouw interieur net dat extra bijzondere tintje mee te geven. Het tintje van warmte, sfeer en geborgenheid. Vroeger werden in rijke families op doordeweekse dagen eenvoudige, stoffen kleden gebruikt die vooral de dure tafel moest beschermen tegen hete pannen en etensresten. Als er belangrijke gasten kwamen in het weekend werd uit de buffetkast het luxe tafelkleed gehaald. Gemaakt van dure stoffen en voorzien van prachtige designs. Zo kon je als familie laten zien dat je rijk genoeg was om een dergelijk tafelkleed te kunnen betalen. Vervolgens kwam het eten en drinken op tafel en werd er heerlijk gedineerd op het luxe tafelkleed. Tegenwoordig zijn er tafelkleden en vloerkleden voor iedereen. Gemaakt van verschillende stoffen en voorzien van moderne designs.

Tafelkleed voor bescherming en decoratie

Je kunt een tafelkleed gebruiken om een tafel te beschermen tegen bijvoorbeeld hete pannen of etensresten die op tafel terechtkomen. Sommige mensen draaien het om, zij gebruiken het tafelkleed juist om de tafel netjes te houden en halen deze weg vlak voor het eten. Hierbij kun je dus op een nette tafel eten. Op het gebied van tafelkleden zien we dat deze gemaakt worden van diverse materialen zoals van stof of van katoen. Het hangt ervan af waarvoor je het tafellaken wilt gebruiken. Als je het wilt gebruiken voor bescherming voor kinderen die erop knutselen dan is het handig om een makkelijk wasbaar tafelkleed te nemen. De kinderen kunnen dan rustig tekenen en kleuren, na afloop kun je het tafelkleed gemakkelijk afnemen met water. Als je houdt van een chic tafelkleed dan is een kleed van stof wel erg mooi. Voorzien van bijvoorbeeld een klassieke print en uitgevoerd in een donkere kleur. Een donkere kleur is ideaal omdat je vlekjes er niet zo snel op zult zien. Als je wilt laten zien dat je veel gereisd hebt kun je ook een Oosters tapijt nemen. Hiermee laat je zien dat je bereisd bent en smaak hebt.

Vloerkleed voor sfeer en warme voeten

Met een vloerkleed bedek je een gedeelte van de vloer van de huiskamer. Een vloerkleed wordt gebruikt om warmte mee uit te stralen in je huiskamer. Het is verstandig om een kleur te kiezen die past bij het interieur maar die ook handig is qua vlekken. Op een donker vloerkleed zul je minder veel vlekjes zien als op een wit vloerkleed. Voordeel van een vloerkleed is ook dat je warme voeten houdt als je er overheen loopt. Daarom leggen veel mensen een vloerkleed neer onder de stoelen waar je ’s avonds bijvoorbeeld TV op kijkt. Dit zorgt voor een behaaglijk gevoel en de vloer eronder blijft ook nog eens netjes. De stoelpoten drukken in dit geval in het vloerkleed en niet in de vloer. Komt nog eens bij dat een vloerkleed ook een geluiddempende werking heeft. Zeker als je deze hebt liggen in de ‘tv-hoek’ is dit natuurlijk ideaal. Als je kinderen bijvoorbeeld huiswerk aan het maken zijn, hebben ze geen last van de televisie beneden.

Een deurmat heeft veel voordelen

Naast een vloerkleed is een deurmat altijd aan te raden. Uit onderzoek is gebleken dat meer dan de helft van het vuil in een woning van buiten naar binnen wordt meegenomen via schoenzolen. Dit kun je dus flink naar beneden brengen door simpelweg mensen te vragen om hun voeten te vegen. En dat afvegen kunnen ze doen aan de deurmat. Daarnaast kun je deurmatten gebruiken om de onderliggende vloer te beschermen tegen slijtage. Een deurmat is eigenlijk onmisbaar in ieder huishouden.

Ieder jaargetijde een ander interieur

Het voordeel van tafelkleden en vloerkleden, maar ook van deurmatten is dat je ze gemakkelijk kunt vervangen. Ze zijn in verhouding niet duur en hierdoor ideaal om mee te variëren. Een nieuw jaargetijde breekt aan en je legt een nieuw, fris tafelkleed op tafel. Zeker als je zowel het tafelkleed als het vloerkleed in dezelfde stijl vernieuwd, creëer je een hele nieuwe look. Ook met de deurmat kun je variëren. Bijvoorbeeld een lichte kleur in de zomer en juist donkere kleuren voor in de winter. Kleden en matten hebben in eerste instantie een beschermende werking, maar je kunt ze dus ook gemakkelijk inzetten als blikvanger in je interieur. Er is veel mogelijk, of je nu een modern, strak interieur hebt of juist houdt van landelijk, jouw ideale kleden zijn verkrijgbaar!