Krabpaal kopen? Dit zijn de 3 beste

Krabpaal kopen? Dit zijn de 3 beste

Wil je een krabpaal kopen, maar weet je niet welke? Hier vertellen we je alles over de beste soorten krabpalen. Fijn, want dan weet jij straks precies wat je nodig hebt en welke krabpaal je kunt kopen.

Waarom een kat aan een krabpaal moet krabben

Als je een of meer katten in huis hebt, heb je altijd een krabpaal nodig. Minstens eentje, maar liever nog meer. Zeker als je wilt dat je meubels en gordijnen heel blijven. Want als katten geen krabpaal tot hun beschikking hebben, gaan ze op zoek naar andere plekken om aan te krabben.

Voor katten is ergens aan krabben namelijk onmisbaar – het zit in hun natuur. Katten krabben aan voorwerpen en bomen om hun nagels te verzorgen. Maar ze markeren er ook hun territorium mee, houden hun spieren soepel en ze worden blij en ontspannen van krabben. Je kunt er dus niet omheen: als je van je kat houdt, moet je een goede krabpaal kopen.

Wat voor soort krabpaal moet je kopen?

Vroeger was er weinig keus, maar nu kun je kiezen uit heel veel verschillende soorten. Om je te helpen een goede krabpaal te kopen, laten we je hier de 3 beste krabpalen zien.

1. Klassieke krabpaal

Heb je weinig ruimte in huis of zoek je een tweede krabpaal die niet zoveel ruimte in beslag neemt? Dan is een klassieke krabpaal echt wat voor jou. Dit model heeft een bodemplaat met daarop een krabstam, wordt al tientallen jaren gemaakt en blijft populair. Logisch. Want deze krabpaal mag er dan wel eenvoudig uitzien, hij doet wel precies wat hij moet doen – het is een heerlijke plek voor je kat om aan te krabben. Woon je samen met meer katten? Dan is het nóg beter om er twee in huis neer te zetten. Of misschien wel drie!

Een klassieke krabpaal kopen doe je voor oudere katten, kittens, jonge katten en zware katten.

2. Krabmeubel

Katten zijn de laatste jaren echt een belangrijk onderdeel geworden van het gezin. En hun baasjes willen alleen het allerbeste voor hun pluizige huisgenootjes. Ze willen dat ze comfortabel zijn en blij. Katten maak je gelukkig met goede verzorging en een goed krabmeubel hoort daar ook bij. Want dat is méér dan een krabpaal ­– een krabmeubel heeft álles wat je kat nodig heeft.

·         Aan de krabstammen van een krabmeubel kunnen katten hun nagels scherpen en ze kunnen er lekker in klimmen

·         In de hangmatten, kattenhuisjes of loungemanden ervan kunnen katten ongestoord slapen

·         En helemaal boven op een krabmeubel kunnen katten alles heel goed in de gaten houden en voelen ze zich veilig

Een krabmeubel kun je kopen voor zware katten, actieve katten en kittens. Maar is ook perfect voor huishoudens met meerdere katten.    

3. Krabton

Krabtonnen zijn helemaal rond en hol vanbinnen, net als een grote buis. Deze krabpalen zijn rondom bekleed met sisaltapijt en dat zorgt ervoor dat katten echt op elke plek kunnen krabben. Maar ze kunnen er ook goed in klimmen – naar een van de heerlijke slaapplekjes bijvoorbeeld. Je kunt ze kopen met drie etages, vier of zelfs vijf. Heb je weinig ruimte in huis maar wil je toch een robuuste krabpaal kopen? Dan is deze ideaal voor je.

Een krabton kun je kopen voor alle soorten katten! Groot, klein, dik, dun, jong én oud.