Lekker geslapen vannacht?

Lekker geslapen vannacht?

Dat is hopelijk het geval! Op het moment dat het antwoord hierop negatief is, wordt het misschien tijd om jezelf af te vragen of het misschien tijd wordt om hier iets aan te doen. Want tekort slaap kan op termijn voor best wat problemen zorgen. Denk hierbij aan een slecht humeur wat je thuis niet in dank zal worden afgenomen, maar het kan ook leiden tot concentratieproblemen op je werk. Dit laatste kan op lange termijn vervelende consequenties hebben, bijvoorbeeld dat je slecht gaat functioneren met alle gevolgen van dien. Wij hebben hieronder een aantal tips voor je, die gegarandeerd zorgen voor een betere nachtrust. Hier komen ze!

Voldoende beweging

Als je goed wilt slapen, moet je ervoor zorgen dat je moe bent. Je kunt hiervoor zorgen door overdag voldoende te bewegen. Dit kun je doen tijdens je werk, maar als je op kantoor werkt, zul je dit op een andere manier moeten doen. Bijvoorbeeld door ’s avonds een lange wandeling te maken, of om een rondje te gaan hardlopen. Zorg er wel voor dat je aan het begin van de avond wandelt of gaat hardlopen, anders ben je juist weer te actief om te gaan slapen.

Bewust eten en drinken

Als je lichaam hard moet werken om voeding en vloeistof te verwerken, is de kans groot dat je moeilijk in slaap komt of ’s nachts wakker zult worden. Zorg ervoor dat je lichaam niet zo hard hoeft te werken, dan kom je beter in slaap en is de kans dat je in de nachtelijke uren wakker wordt, een stuk kleiner. Eet je nu vaak ’s avonds laat? Eet voortaan uiterlijk om zeven uur ’s avonds en je zult merken dat je nachtrust verbetert. Drink geen koffie en alcohol ’s avonds, ook deze dranken verstoren een goede nachtrust.

Verzwaringsdeken

Een verzwaringsdeken is een absolute aanrader als je last hebt van slapeloosheid, maar helpt ook goed bij ADHD, pijn en autisme. Het principe van een verzwaringsdeken is eenvoudig; het gewicht van deze deken is extra zwaar en kan wel oplopen tot vijftien kilogram. Door dit extra gewicht verdwijnen de prikkels in je hoofd, waardoor je heerlijk kunt slapen en uitgerust weer wakker wordt. Iets voor jou?