Met deze tips kun je makkelijker schoonmaken in huis

Met deze tips kun je makkelijker schoonmaken in huis

Is het weer tijd om schoon te maken in huis, maar vind jij dit altijd ook zo'n gedoe? Schoonmaken is vaak een lastige opgave, zeker als je minder ervaring hiermee hebt. Verschillende ruimtes en oppervlaktes hebben andere oplossingen nodig. Met de tips in dit artikel is schoonmaken in huis makkelijker dan ooit tevoren. We geven je handige tips voor het schoonmaken in elke ruimte in huis.

Voorbereiding

Als je gaat schoonmaken ben je vaak ook lang bezig met het pakken van alle spullen die je nodig hebt. Probeer daarom de schoonmaak spullen, doekjes en andere middelen te bewaren in de ruimte waar je ze gaat gebruiken. Bewaar schoonmaakspullen voor in de keuken zoals allesreiniger in één van de kastjes, bijvoorbeeld onder het aanrecht. Middelen voor in de badkamer kun je bewaren in het badkamermeubel. Zo ben je iedere keer minder tijd kwijt als je gaat schoonmaken. Zorg ook voor een schoonmaakdoekje in iedere ruimte, zodat je niet steeds heen en weer hoeft te lopen met schoonmaakspullen. Heb je moeite met schoonmaken? Koop dan wat nieuwe producten om dit makkelijker te maken, zoals microvezeldoeken of schoonmaakmiddelen.

Maak niet alles in één keer schoon

Als je de hele dag bezig bent met schoonmaken, zul je snel moe worden. Probeer de taken daarom te verspreiden over de week. Nog beter is om tussendoor zoveel mogelijk spullen op te ruimen. Laat je verpakkingen, servies en andere spullen lang liggen? Dan heb je hierdoor meer last van stof. Ruim spullen daarom meteen op en maak viezigheid tussendoor soms vast even schoon. Zo duurt het langer voordat je nauwkeurig hoeft schoon te maken. Zorg ook altijd dat je eerst gaat stofzuigen en daarna pas gaat poetsen en dweilen. Anders neem je de haren, kruimels en andere viezigheid alleen maar mee.

De juiste producten gebruiken

Er zijn producten en middelen die je kunt gebruiken om het schoonmaken een stuk makkelijker te maken. Vind je het schoonmaken van de badkamer bijvoorbeeld lastig? Gebruik dan een schuimreiniger. Deze schuimt mooi in en maakt viezigheid zo makkelijk los. Vervolgens kun je de schuimlaag makkelijk afspoelen. Op deze manier hoef je niet hard te schrobben en is schoonmaken in de badkamer een stuk makkelijker. Microvezeldoeken zijn ook ideaal voor schoonmaken in huis. Deze doeken nemen viezigheid snel op en je hoeft niet hard te schrobben. Bovendien zijn ze wasbaar, dus je kunt ze snel hergebruiken.