Stofzuiger kopen? Vergelijk de mogelijkheden voor je iets koopt!

Stofzuiger kopen? Vergelijk de mogelijkheden voor je iets koopt!

Je stofzuigers is stuk, je gaat op jezelf wonen of je bent simpelweg niet tevreden met de zuigkracht van je huidige stofzuiger. Zomaar wat redenen voor mensen om een nieuwe stofzuiger te kopen. Maar wanneer je 10 jaar geleden een stofzuiger kocht en dat nu weer doet, zie je pas hoe het aantal opties is uitgebreid. Merken voeren niet meer één of twee stofzuigers, maar hebben een steeds groter assortiment. Zo heb je naast de normale stofzuigers ook de steelstofzuigers. En binnen deze steelstofzuigers heb je ook nog eens 101 mogelijkheden. Stofzuigers speciaal voor harde of zachte vloeren. Stofzuigers voor dierenharen of stofzuigers met een zuigmond voor speciale ondergronden. Keuze te over dus.

Steelstofzuiger of traditionele stofzuiger

Zoals gezegd, is de eerste keuze die je kunt maken of je een steel- of traditionele stofzuiger wilt. Een normale traditionele stofzuiger heeft een snoer en over het algemeen een betere zuigkracht, maar andere kant is een steelstofzuiger draadloos en hiermee een stuk gemakkelijker in gebruik. Je pakt ‘m er sneller bij. Het is dus eigenlijk zuigkracht tegenover gemak.

Stofzuiger met of zonder zak

Een steelstofzuiger heeft nooit een stofzak, maar binnen de traditionele stofzuiger kun je ook de keuze maken tussen een stofzuiger mét of zonder zak. Een zakloze stofzuiger heeft als voordeel dat je geen nieuwe zakken meer hoeft te kopen en dat je het stofreservoir snel leegt in de prullenbak wanneer deze vol is. Zo kun je direct weer verder met stofzuigen. Het wisselen van een stofzak is namelijk best wel een gedoe. En zoals iedereen die het huishouden doet kan beamen: je wilt altijd de makkelijkste en beste oplossing als het gaat om het schoonmaken van je huis. In die zin is een stofzakloze stofzuiger erg interessant. Aan de andere kant is het goed te beseffen dat een stofzuiger mét zak vaak net betere zuigprestaties heeft.

Merk

Merkvoorkeur is altijd iets wat een rol blijft spelen bij mensen. Niet alleen in het huishouden, maar eigenlijk overal. Daarom is ook het merk stofzuiger een overweging die kunt maken. Miele is, zoals bij alle huishoudelijke apparaten, ijzersterk in de stofzuigers. Voor de traditionele stofzuiger is Miele dus echt een merk dat we zouden aanraden. Als je kijkt naar steelstofzuigers, dan zouden we Dyson aanraden. Zij produceren de steelstofzuigers met de sterkste zuigkracht, al moet ook gezegd worden dat de prijzen voor deze stofzuigers echt een stukje hoger liggen dan gemiddeld. Andere merken waar je naar kunt kijken en die wat schappelijker geprijsd zijn, zijn bijvoorbeeld Philips, AEG en Bosch. Maar ook minder bekende merken zoals Rowenta timmeren aan de weg met hun aanbod in stofzuigers.

Overige eigenschappen

Een paar andere punten die je zeker niet mag vergeten bij het kiezen van een nieuwe stofzuiger, zijn bijvoorbeeld de geluidsproductie, het aantal zuigmonden dat je erbij krijgt en de zuigkracht. Vooral die laatste is een erg belangrijke overweging bij mensen die een nieuwe stofzuiger willen aanschaffen. Al kun je van tevoren niet weten hoe de zuigkracht precies is; door reviews te bekijken en onderzoek te doen kom je er wel gemakkelijker achter welke stofzuiger qua zuigkracht voldoet aan jouw wensen.

Ben je op zoek naar de beste stofzuiger voor jouw huishouden? Vergelijk dan goed de mogelijkheden die je hebt, zodat je uiteindelijk een goede keuze maakt voor de stofzuiger die het beste past bij jouw huishouden. De beste stofzuigers vergelijken? Kijk dan hier