Thuis afvallen met spinning

Thuis afvallen met spinning

Wanneer je graag thuis iets aan je lichaamsgewicht wilt doen, dan kan dit op een aantal verschillende manieren. Allereerst is het natuurlijk belangrijk dat je ervoor zorgt dat je gezond en gevarieerd eet. Je kunt namelijk wel meermaals per week fanatiek gaan sporten, maar zonder de juiste voeding is dit natuurlijk niet heel erg verstandig. Niet voor niets is het daarom dus ook van belang dat je zowel voldoende beweging als gezonde voeding hand in hand met elkaar laat gaan. Een goede manier om ervoor te zorgen dat je het meest effectief gewicht kunt verliezen, is door te kiezen voor een intensieve sport die je eenvoudig thuis kunt doen. Een sport die hiervoor bij uitstek geschikt is, dat is spinning. Hoe dit in z´n werk gaat, vertellen we je in dit artikel.

De juiste materialen

Tegenwoordig kun je het natuurlijk zo gek niet bedenken of je kunt het ook prima thuis uitvoeren. Spinning is er hier bijvoorbeeld één van. Het enige wat je nodig hebt, is een goede spinningfiets en natuurlijk een gezonde dosis motivatie. Zo is de VirtuFit Etappe 2.0i spinningfiets bijvoorbeeld ontzettend populair. Het grote voordeel aan deze spinningfiets, is dat deze is voorzien van een display, waarop je letterlijk iedere gewenste virtuele route kunt fietsen. Zo heb je niet alleen het gevoel dat je in de bergen zit door de verhoogde weerstand tijdens het trappen, maar ziet je dit ook op je scherm. Je zult merken dat wanneer je kiest voor kwaliteit, dit ook je motivatie ten goede komt. Er is natuurlijk niets zo vervelend als apparatuur of materiaal wat niet (goed) werkt.

Begin rustig

Heb je eindelijk je keuze gemaakt en heb jij je te gekke nieuwe Senz Sports S5000 spinningfiets binnen, dan is het natuurlijk wel verstandig om dit rustig op te bouwen. Dagelijks direct een volledige route fietsen is daarom dus ook niet aan te raden. Probeer voor jezelf om in het begin niet langer dan een half uur te trainen en houd gemiddeld zo’n 2 tot 3 dagen rust tussen de trainingen, zodat je lichaam goed kan herstellen. Naarmate het steeds beter gaat, kun je het wat verder uitbouwen.