Tips voor de beste motivatiebrief

Tips voor de beste motivatiebrief

Een goede motivatiebrief is essentieel om op te vallen tussen andere sollicitanten in de vacatures Rotterdam en om jezelf te presenteren als de beste kandidaat voor de functie waarop je solliciteert. Het is je kans om jezelf te verkopen en je vaardigheden en ervaring te benadrukken. Maar hoe schrijf je een overtuigende motivatiebrief? Hieronder vind je enkele tips die je kunnen helpen om de beste motivatiebrief te schrijven.

8 tips voor de beste motivatiebrief

1. Maak een sterke opening: Begin met een sterke opening die de aandacht van de lezer trekt. Dit kan een interessante anekdote zijn, een pakkende quote, of simpelweg een sterke introductie van jezelf en je carrièredoelstellingen.

2. Pas je brief aan op de vacature: Zorg ervoor dat je de motivatiebrief afstemt op de vacature waarop je solliciteert. Lees de vacature goed door en benadruk de vaardigheden en ervaring die relevant zijn voor de functie.

3. Vertel je verhaal: Vertel je verhaal en laat zien wie je bent. Geef voorbeelden van je prestaties en ervaringen die relevant zijn voor de functie. Maar houd het beknopt en relevant.

4. Wees positief: Gebruik positieve woorden en zinnen om je motivatie te benadrukken. Vermijd negatieve opmerkingen over vorige werkgevers of ervaringen.

5. Wees specifiek: Geef concrete voorbeelden van prestaties en ervaringen in plaats van algemene uitspraken te maken. Dit toont aan dat je de vaardigheden en ervaring hebt om de functie succesvol uit te voeren.

6. Sluit af met een sterke conclusie: Sluit af met een sterke conclusie waarin je aangeeft waarom je de ideale kandidaat bent voor de functie en dat je uitkijkt naar een gesprek.

7. Zorg voor correct taalgebruik en spelling: Zorg ervoor dat je brief vrij is van taalfouten en spelfouten. Laat je brief eventueel door iemand anders nalezen voordat je hem verstuurt.

8. Hou het kort en bondig: Houd je brief kort en bondig, een motivatiebrief mag niet langer zijn dan één pagina.

Tot slot is het belangrijk om je brief te personaliseren. Adres de brief aan de juiste persoon en maak je brief uniek door specifieke details over het bedrijf of de functie toe te voegen. Ook kan je de opmaak van de brief zo aanpassen, zodat jouw brief uit alle andere motivatiebrieven springt. Denk bijvoorbeeld aan een watermerk achter de tekst dat het logog van het bedrijf is. Door deze tips toe te passen kun je een overtuigende en unieke motivatiebrief schrijven en zo je kansen vergroten om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek.