Top 3 steden om carnaval te vieren

Top 3 steden om carnaval te vieren

Ben je van plan om carnaval te gaan vieren? Omdat je dit al jaren in je hoofd hebt en het nu weleens echt mee wilt maken? Of heb je familie of vrienden in het zuiden van Nederland wonen waarmee je graag een keer carnaval wilt vieren? Dan is het wel zo verstandig om jezelf hier goed op voor te bereiden natuurlijk! Wil je graag weten waarom carnaval eigenlijk zo populair is en wat de 3 populairste steden zijn om carnaval te vieren? Dat lees je allemaal hieronder!

Waarom carnaval vieren?

Carnaval is een feest voor iedereen! Dat betekent dat als jij carnaval gaat vieren, je heel veel verschillende mensen gaat tegenkomen. Van schoonmaker tot piloot, van boekhouder tot acrobaat; gegarandeerd dat je heel veel verschillende mensen gaat ontmoeten. Maar op het moment dat iemand zich verkleed heeft en zich mengt in het feestgedruis, is iedereen gelijk! Dat is misschien wel het geheim van carnaval; door je te verkleden, ben je een heel ander mens. Dan is die piloot opeens een slager en de slager juist weer een piloot. Supergaaf toch! Het leuke van carnaval vieren is ook dat je veel nieuwe mensen leert kennen. Je host door de kroegen, over straat en ontmoet eigenlijk constant nieuwe mensen. Het is ook de ideale manier om even je dagelijkse zorgen te vergeten. Veel stress op het werk? Lukt het maar niet met die nieuwe studie? Liefdesverdriet? Ga lekker carnaval vieren en je bent alles zo weer vergeten!

Top 3 carnavalssteden

Oeteldonk is misschien wel de populairste carnavalsstad van Nederland. Oeteldonk (Den Bosch) kreeg zijn naam al in 1882, waarbij Boer Knillis symbool werd voor deze stad. Op zondag is er nog steeds een traditionele onthulling van het standbeeld van deze boer. Op maandag wordt hier een grote optocht gehouden, die door de stad trekt. Niet voor niets is dit de meest bezochte optocht van Nederland! Wil je hier graag carnaval vieren in Oeteldonkstijl? Bestel dan online de allerbeste carnavalsgadgets, denk hierbij aan bijvoorbeeld een Oeteldonk sjaal. Je kunt ook carnaval vieren in Lampegat (Eindhoven), hier kun je het beste op zaterdag naar toe gaan, dan vindt hier de jaarlijkse optocht plaats. Wil je liever naar Kruikenstad, ofwel Tilburg? Ook deze stad mag in de top 3 niet ontbreken, hier kun je op vrijdag al terecht voor een ouderwetse kroegentocht. Dat wordt straks heerlijk carnaval vieren!