Voorkom uitglijden met een antislipmat

Voorkom uitglijden met een antislipmat

Er gebeuren helaas nog veel ongelukken in huis door uitglijden. Dit is een probleem wat kritieke gevolgen kan hebben. Daarom willen wij zoveel mogelijk proberen hier een punt achter te kunnen zetten. Wij zijn daarom op onderzoek uitgegaan naar een mogelijkheid om dit op te lossen. Een product wat hier heel goed bij kan helpen is een antislipmat. De naam zegt het eigenlijk al maar het zorgt voor antislip dus meer grip. Hierdoor heb je minder snel de kans om uit te glijden. Vooral in de badkamer is een antislipmat aan te raden. Want met al dat water wat op de grond terecht komt is uitglijden zeer snel gebeurt. Zeker is de badkamer kun je een lelijke val maken met grote gevolgen. Dit wil je daarom gewoon zoveel mogelijk voorkomen!

Waar gebruik je een antislipmat nog meer voor?

Niet alleen voor in de badkamer is het goed een antislipmat te gebruiken. Ook buiten de badkamer gebeuren er regelmatig ongelukken. Hoe meer uitglijdt ongelukken we kunnen voorkomen, hoe beter! Dan hoor ik je al denken maar waarvoor is een antislipmat nog meer handig? Daarom sommen wij een aantal punten op waar je nog meer dit geweldige matje voor kunt gebruiken.

·        In de keuken gebeuren ook nog ongelukken met uitglijden. Dit komt door opspattende olie of boter welke vervolgens op de grond komen. Dit wordt natuurlijk spekglad op de grond en dan is een ongeluk snel gebeurd. Zeker in de keuken is het belangrijk genoeg grip te hebben. Uitglijden is namelijk al vervelend maar al helemaal als je iets heets in je handen hebt.

·        Het uit bed stappen veroorzaakt ook nog wel eens valpartijen. Je staat nog wat wankel op je benen waardoor uitglijden snel is gebeurd. Dit kun je gelukkig ook gemakkelijk oplossen door een antislipmat naast het bed te leggen. Zo heb je de eerste stappen in de nacht of ochtend net even wat meer grip.

·        Vanaf de bank opstappen is net zo eenzelfde geval. Je hebt niet gelijk de volledige kracht in je benen waardoor uitglijden snel gebeurt. Dan is een antislipmat op de grond een goede oplossing. Je kunt je lichtjes afzetten en zo gemakkelijker opstaan.

·        Niet alleen voor mensen maar ook voor de hond is een antislipmat goed. Sommige honden hebben niet meer veel kracht in hun voor- of achterpoten. Dit maakt het opstaan en lopen heel erg moeilijk. Dan is het goed om een mat neer te leggen waar je hond het meeste komt. Denk hierbij aan om zijn mand heen, in zijn speelhoekje en op zijn favoriete overdag plekje.

·        Ook is het goed om een antislipmat in de auto te hebben. Hier kun je bijvoorbeeld achterin kratten op zetten. Welke door de mat vervolgens op hun plek blijven staan. Ook kun je hier een plekje op maken voor de hond. Zo heeft de hond meer grip als je bijvoorbeeld de bocht door gaat.