Waarom Excel leren?

Waarom Excel leren?

Overweeg je om Excel te gaan leren? Je zult vast weleens gemerkt hebben, dat veel mensen in je omgeving met dit programma werken en hier erg enthousiast over zijn. Maar wat zijn eigenlijk de belangrijkste redenen dat zoveel mensen dit programma beheersen en hier zo positief over zijn? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Bespaar tijd met Excel

Als je kiest voor een Excel cursus, dan weet je zeker dat je tijdwinst op gaat leveren. Als je op kantoor werkzaam bent, hoef je nooit meer handmatig dingen uit te rekenen. In Excel kun je veel geautomatiseerd doen, zoals bijvoorbeeld optrekken of ergens een gemiddelde van uitrekenen. Je kunt ook gemakkelijk grafieken weer laten geven van getallenreeksen, dit is zo gedaan, maar ziet er wel super professioneel uit!

Hoe cellen te vergrendelen in Excel?

Dit is nu typisch iets, wat je in een cursus kunt leren. Deze functie is ideaal als je een werkblad in Excel goed wilt beveiligen. Hoe te filteren in Excel? Ook dit zal zeker de revue passeren als je kiest voor één van de Online Excel Cursussen. Ook thuis is Excel een superhandig programma, je kunt er bijvoorbeeld je huishoudboekje mee bijhouden, of bijvoorbeeld volgen of je de investering in zonnepanelen er al uit hebt. Overigens is een Excel cursus ideaal voor op je CV. Als je ergens gaat solliciteren, zal dit zeker opvallen bij een nieuwe (potentiële) werkgever. Hiermee verdient een cursus Excel zichzelf eigenlijk ook nog eens terug. Ideaal!

Blijf bij de feiten

Vaak houden mensen er niet van om veel zaken handmatig uit te rekenen. Dit willen ze best een keertje doen, maar het de maand erop weer moet gebeuren, geven ze vaak niet thuis. Dit kan ervoor zorgen dat bepaalde zaken doorlopen, terwijl je geen grip hebt op de exacte stand van zaken. In Excel maak je één keer een werkblad aan en de berekeningen worden voor je gedaan. Natuurlijk moet je het werkblad wel voorzien van nieuwe data, maar dit hoeft niet veel tijd te kosten. Hiermee ben je altijd actueel en werk je met recente cijfers, zonder dat je dit veel moeite kost. Heerlijk toch?