Waarom kiezen voor LED kweeklampen?

Waarom kiezen voor LED kweeklampen?

Ben jij iemand die ervan houdt om zelf planten te kweken? Die een eigen stuk grond of volkstuin heeft om bijvoorbeeld zelf groenteplanten of kruidenplanten op te kweken? Dan is het zeker de moeite waard om eens over kweeklampen na te denken. Met deze kweeklampen kun je namelijk binnen, jaarrond, lekker planten kweken. Bij kweeklampen wordt er kunstmatig licht gebruikt, waarmee de natuur eigenlijk wordt nagebootst. Ideaal om altijd en overal je planten te kunnen laten groeien. Als je dit leuk lijkt, is het verstandig om te kiezen voor LED kweeklampen. Waarom je voor LED kweeklampen zou moeten kiezen? Dat hebben we hieronder voor je op een rijtje gezet!

Bespaar energie

Als je kiest voor LED kweeklampen, weet je zeker dat je veel energie zult besparen ten opzichte van de traditionele kweeklampen. LED lampen produceren namelijk evenveel licht als traditionele lampen, maar zijn wel een stuk energiezuiniger. Zeker als je van plan bent om meerdere kweeklampen aan te gaan schaffen, of je wilt een grote hoeveelheid planten gaan kweken, dan is het zeker aan te raden om te gaan voor LED lampen. Hier komt nog bij dat LED kweeklampen ook nog eens stuk minder warmte afgeven dan bijvoorbeeld gloeilampen. Dit zorgt ervoor dat de ruimte waarin je kweekt, ook een stuk minder warm zal worden. Voor de plantenteelt is dit ook van belang, omdat bepaalde planten baat hebben bij veel licht, maar bijvoorbeeld slecht tegen warmte kunnen. Een LED kweeklamp kopen doe je natuurlijk online, kies op je gemak jouw favoriete kweeklampen en binnen een paar dagen heb je deze al in huis. Ideaal toch?

Gaan lang mee

LED kweeklampen hebben als voordeel dat ze veel langer meegaan dan traditionele kweeklampen. Dit betekent dat het aanschaffen van deze lampen, ook nog gewoon een prima investering is. Je hoeft ze niet snel te vervangen, wat niet alleen veel geld scheelt, maar ook veel werk. Dit laatste is ideaal als je jezelf vooral wilt richten op de plantenteelt en niet al teveel op randzaken zoals het vervangen van lampen.

Duurzaam

Als liefhebber van planten, hou je waarschijnlijk ook van de natuur in brede zin. Mars Hydro is het populairste merk als het gaat over LED. Met de aanschaf van LED kweeklampen bewijs je de aarde en de natuur ook nog eens dienst. Minder energieverbruik, een langere levensduur en de lampen zijn ook nog eens recyclebaar. Dit maakt LED kweeklampen erg duurzaam, ideaal als je geeft om de toekomst van de aarde!