Wat is cold brew koffie en cold brew thee?

Wat is cold brew koffie en cold brew thee?

De kans dat je er wel eens van hebt gehoord, die is natuurlijk vrij groot. We hebben het dan over het fenomeen, ‘cold brew’. Dit kan zowel een cold brew koffie, als een cold brew thee zijn. Het in zowel in de supermarkt verkrijgbaar, maar ook in de meeste koffiezaken staat het al enige tijd op de kaart. Niet voor niets dat het dus ook steeds meer aan naamsbekendheid weet te winnen. Wil jij weten wat het exact is en nog belangrijker, hoe het wordt gemaakt? Dan is het goed om dit artikel rustig en aandachtig door te lezen. We kunnen je namelijk verzekeren, dat jij er na het lezen van dit artikel ontzettend  veel zin in krijgt. Laat je dus maar snel verrassen!

Wat is cold brew koffie?

Een cold brew koffie is in principe niets meer dan een bepaalde manier van koffie zetten. Waar normaliter koffie wordt gezet met een koffiezetapparaat, is dat in deze dus niet het geval. Je zet namelijk koffie met koud water. Wel is het goed om te weten dat dit gehele proces zo ongeveer 12 tot 24 uur in beslag neemt en dus niet geschikt is oven ‘even’ snel een bakje koffie te zetten voor jezelf of je bezoek. Wel is het resultaat van deze manier van koffiezetten werkelijk waar verbluffend. Je krijgt namelijk een ontzettend sterke koffie, die absoluut geen zure smaak heeft.

Wanneer je koffie op andere manieren zet, is het namelijk wel heel goed mogelijk dat dit gebeurt. Mede doordat deze koffie zo ontzettend sterk is van smaak, leent de cold brew koffie zich perfect om een ijskoffie mee te maken. Dit is ook direct de meest voorkomende reden waarom mensen een cold brew koffie maken. Het is dus altijd handig, dat wanneer je ermee aan de slag gaat, je alvast een extra voorraadje maakt. Zo hoef je wanneer je zin hebt, geen 24 uur te wachten voordat het klaar is, maar kun je direct aan de slag. Hoe handig is dat?

Hoe maak je een cold brew koffie?

Cold brew koffie is in principe relatief eenvoudig om te maken. Het enige wat je niet nodig hebt, is een koffiezetapparaat. Juist dit maakt het voor veel mensen zo ontzettend gemakkelijk, want je kunt het in principe praktisch overal maken. Het enige wat je nodig hebt, is een koffiemolen, maar je kunt ook gemalen koffie gebruiken. Wel is het qua smaakbeleving net iets anders, maar dat mag de pret natuurlijk absoluut niet drukken. Daarnaast een pot met deksel, bij voorkeur glas. Maar in principe kan iedere pot, zolang deze maar goed is af te sluiten. Wil je nog gekker doen? Kies dan voor Cold Drip koffie, nog trager en nog specialer!

Hoe maak je een cold brew thee

Hoe fijn is dat! Een heerlijke frisse thee tijdens de warme zomermaanden. Je hebt er immers ook geen behoefte aan om je dorst te lessen met allerlei suikerhoudende of alternatieven hierop frisdranken. Een heerlijk frisse thee biedt dan uitkomst. Wil jij weten hoe je een cold brew thee maakt? Wij vertellen het je!

In principe is het maken van een cold brew thee heel eenvoudig. Wat je nodig hebt, is het een kan met koud water en vervolgens enkele ingrediënten. Bij voorkeur verse munt of andere soorten fruit of een echte theesoort die zich goed leent tot cold brew thee zoals de theetjes uit dit pakket. Deze geven namelijk goed af in het water, waardoor je na enkele uren de heerlijke smaken hebt doordrenkt in je water. Zo makkelijk is het dus! Dit kun je doen met allerlei verschillende soorten ingrediënten. Het maken van je eigen cold brew thee is dus zo gepiept.