Wat kan sparen of beleggen jou opleveren?

Wat kan sparen of beleggen jou opleveren?

Heb je geen geld op een spaarrekening staan en doe je ook niet aan beleggen? Maar heb je wel een aardig bedrag op je lopende rekening staan? Dan is het de moeite waard om eens na te denken over wat je het beste met dit geld kunt gaan doen. Stil laten staan op een lopende rekening, levert je namelijk niets op, waardoor je de komende jaren heel veel geld aan rendement misloopt. Geld, die je prima kunt gebruiken om je leven in de toekomst leuker en gemakkelijker te maken. Waarvoor je dit geld dan zou kunnen gebruiken? Dat kun je hieronder lezen!

Zorgeloos leven

Op de eerste plaats kan extra geld ervoor zorgen, dat je een zorgeloos leven kunt leiden. Het rendement op spaargeld/ beleggingen komt bovenop het geld wat je al hebt en aan inkomen hebt. Dit kan in veel gevallen betekenen, dat dit extra geld, net dat stukje meer ruimte geeft om geen zorgen meer te hebben. Je hoeft niet meer na te denken of je nog wel op wintersport kunt gaan, geen angst meer te hebben voor een onverwachte reparatie en die studie van je kinderen, die kun je namelijk met wat meer vermogen, ook gemakkelijk betalen. Heerlijk toch?

Onderneem vandaag nog actie

Dit kun je door bijvoorbeeld te gaan sparen of beleggen. Hiermee bouw je rendement op, dat bovenop je vermogen komt. Doordat je vermogen door dit rendement steeds stijgt, wordt je absolute bedrag aan rendement steeds hoger, dit noemen we ook wel compound interest. Hoe eerder je begint met dit principe, hoe meer vermogen je straks hebt als je vervroegd met pensioen gaat. Compound interest berekenen? Dat doe je natuurlijk snel en comfortabel online!

Als je jong begint met sparen/beleggen, geniet je optimaal van het effect van compound interest! Wacht dus niet te lang en onderneem vandaag nog actie.

Vandaag nog starten met sparen of beleggen

Het leuke van sparen/beleggen, is dat je er vandaag nog mee kunt beginnen. Je kunt namelijk vandaag nog een spaarrekening openen en geld overboeken van je lopende rekening naar je spaarrekening. Ook kun je vandaag nog starten met beleggen, als je dit laat doen door een beleggingsfonds, hoeft dit overigens niet te betekenen dat je met beleggen heel veel risico’s loopt. Het is wel verstandig als je wilt gaan beleggen, om hier een meerjarenplan voor te maken. Op de website dejongebelegger.nl kun je heel veel informatie lezen over bijvoorbeeld beleggen. Door jezelf goed te informeren, weet je waar je aan begint en hoe je jouw doelvermogen het beste kunt behalen. Je leest het goed; sparen en beleggen kunnen jou heel opleveren en je kunt vandaag nog starten!