Wat moet je echt gedaan hebben in Barcelona?

Wat moet je echt gedaan hebben in Barcelona?

Barcelona is de hoofdstad van de Spaanse regio Catalonië, een regio die steeds vaker in het nieuws komt omdat ze hun onafhankelijk nastreven. Wat betreft inwoners is het de tweede stad van Spanje, maar wanneer het op toerisme aankomt is Barcelona de nummer 1 stad. Niet verwonderlijk met de vele bezienswaardigheden die Barcelona te bieden heeft. In dit artikel helpen wij u graag met het kiezen van de bezienswaardigheden tijdens uw stedentrip Barcelona.

Bezienswaardigheden van Gaudí

De grootste bekendheid heeft Barcelona gekregen door de architect Antoni Gaudi. De Catalaan is de ontwerper van o.a. de Sagrada Familia. De onvoltooide kerk is letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt in de stad. Zowel van binnen als buiten zijn de vele details van de basiliek enorm indrukwekkend. Belangrijk om wel tijdig uw Sagrada Familia tickets te reserveren, want de Sagrada Familia is vaak snel uitverkocht, meestal in de online verkoop. Andere Barcelona bezienswaardigheden van Gaudi zijn Park Güell met de beroemde mozaïeken bankjes en met de salamander, of de appartementencomplexen van Casa Mila (La Pedrera), Casa Vicens en Casa Batllo.

Modernistische bouwwerken

Gaudi is niet de enige modernistische architect die zijn sporen heeft achtergelaten in Barcelona. Andere indrukwekkende bezienswaardigheden zijn de Palau de la Musica Catalana, het muziekpaleis met schitterende details. Of Hospital de Sant Pau, het voormalige en goed bewaarde ziekenhuis van Barcelona.

Centrum van Barcelona

Veel andere toeristische attracties van Barcelona treft u in het centrum van de stad aan. De centrale ader door de stad is de toeristische Ramblas, welke grenst aan de gotische wijk met o.a. de kathedraal en het sfeervolle plein Placa Reial. Of bezoek de versmarkt Mercat de la Boqueria, bezoek de kunstwerken van Pablo Picasso in het Picasso museum van Barcelona of wandel via de haven naar een van de mooie stadsstranden van Barcelona. Een leuke activiteit bij de haven is het bezoeken van het zeeaquarium of een boottocht te maken door de haven van de stad.

Wandel over de Montjuïc

Neem zeker ook even de moeite om vanaf het winkelcentrum Las Arenas te wandelen richting het Palau Nacional (met het Museo Nacional d’Art de Catalunya), het paleis dat bovenop de Montjuïc heuvel ligt en vanwaar u een schitterend panorama heeft over de stad. Vanaf hier ziet u de mooie skyline van Barcelona met de hoogtepunten als de Sagrada Familia en de kerk bovenop de Tibidabo berg. In de avond treft u hier ook de leuke fonteinshow van de Font Magica en bezienswaardigheden als Poble Espanyol, het museum van Joan Miro, het Olympische stadion en het kasteel van de Montjuïc welke u met een kabelbaan kunt bereiken. De heuvel heeft veel leuke wandelroutes zodat u ook prima te voet te bezienswaardigheden kunt ontdekken.

FC Barcelona, de trots van heel Catalonië

Een andere echte publiektrekker is het voetbalstadion van FC Barcelona, namelijk Camp Nou. Wist u dat u het voetbalstadion kunt bezoeken met een rondleiding? U bezoekt hier belangrijke delen van het stadion zoals de kleedkamers, de prijzenkamer en het museum van Camp Nou. Of de droom van veel voetballiefhebbers, een wedstrijd van FC Barcelona bij te wonen in de voetbaltempel. Kortom, Barcelona is een veelzijdige stad waar u geen enkele moeite zult hebben zich een week te vermaken!