Wat zijn de beste pre-workouts?

Wat zijn de beste pre-workouts?

Het wordt steeds meer een gewoonte om voor een training, bij welke sport dan ook, een pre workout te nemen. Welk type pre workout voor jou geschikt is hangt af van het doel van de training. Dit doel moet je goed voor ogen hebben wanneer je start met het voedingssupplement, want dat is het eigenlijk. Een pre workout, een supplement met verschillende voedingsstoffen, zal je energieniveau verhogen en mogelijke vermoeidheid uitstellen zodat je intensiever of langduriger kunt trainen.

Welk type pre workout is voor jou geschikt?

Ga je een krachtsport beoefenen dan heb je vooral behoefte aan korte, snelle, krachtexplosies. Andere sporten vragen misschien om meer uithoudingsvermogen. Ook is het natuurlijk mogelijk dat je graag een combinatie van beiden wilt. Door het grote aanbod pre workout producten zit er altijd iets bij dat op jouw situatie van toepassing is.

Voedingssupplementen

Wat je vooral tegenkomt in pre workout producten zijn cafeïne en creatine. Cafeïne heeft effect op eigenlijk elk type training. De concentratie verbeterd, je krijgt een betere focus en het houdt vermoeidheid op afstand. Het werkt snel en redelijk langdurig. Vooral bij duursporten kan het de prestatie verbeteren.

Het effect van creatine is vooral merkbaar bij sporten die om een korte en duidelijk krachtinspanning vragen en dat is niet alleen krachttraining. Sprinten en sporten met veel intervalmomenten komen ook voor dit type pre workout in aanmerking. Het is eigenlijk een lichaamseigen stof die opgeslagen wordt in de spieren en voornamelijk terug te vinden is in rood vlees.

Koolhydraten

Een andere stof die je terugvindt zijn koolhydraten, suikers die zorgen voor een snelle verbranding en daardoor direct energie leveren. Aminozuren, eiwitten dus, zijn sowieso belangrijk. Ze hebben invloed op de spieropbouw en helpen blessures te voorkomen of in ieder geval te verminderen. Heb je blessures dan stimuleren deze aminozuren, oftewel proteïne, het herstelproces. Daardoor kun je langer en zwaarder trainen zonder dat je spieren daaronder leiden.

Vitaminen

Vitaminen zijn natuurlijk altijd goed. Elk soort vitamine heeft zijn eigen werking. Vooral vitaminen uit de B-serie hebben effect op doorbloeding, spieropbouw en het energiepeil. Stikstof zorgt voor binding waardoor het goed wordt opgenomen in het lichaam. Verder zijn er nog tal van stoffen die al dan niet toegevoegd worden aan de producten met de belofte je prestaties flink te verhogen.

Voor elke training een aangepaste pre workout

Een pre workout wordt zodanig aangeleverd dat het makkelijk in te nemen en snel toe te passen is. Het wordt geleverd in poedervorm om op te lossen in vloeistoffen of in kant en klaar in drankjes, al dan niet voorzien van zoetstoffen. Wil je weten of een pre workout echt werkt, train dan eens met en zonder. Je zult merken dat je lichaam tot veel meer in staat is met een goede voorbereiding en een uitgekiende en goed uitgebalanceerde stimulans levert snel energie.

Een pre workout zorgt voor de verhoging van het energiepeil zodat je al aan het begin van de training energieker bent waardoor je geestelijk sterker wordt, want vergis je niet, een goede pre workout geeft niet alleen je lijf een oppepper, je geest krijgt ook een flinke stimulans, want lekker in je vel zitten is een positief gevoel.