Welke whisky past het beste bij jou?

Welke whisky past het beste bij jou?

Hou je erg van whisky? Niet zo gek, want heel veel mensen zijn gek op deze heerlijke drank. Er zijn veel verschillende whisky’s met allemaal een andere smaak. Hierbij speelt bij de smaak onder andere een rol hoe lang de whisky is gerijpt, wat voor vaten hiervoor zijn gebruikt en natuurlijk zijn ook de ingrediënten bepalend hoe deze smaakt. Wij hebben hieronder een aantal soorten whisky voor je in kaart gebracht, zodat jij zelf kunt bepalen welk soort er nu eigenlijk het beste bij jou past. Wat is jouw ideale whisky?

Voor de liefhebber

Whisky is echt voor liefhebbers. Het is geen drank om even weg te drinken, maar juist om echt even heerlijk van te genieten. Onder andere Winston Churchill en Frank Sinatra waren grote whiskyliefhebbers, niet de minsten, bovendien mensen met stijl en klasse. Deze drank wordt gedestilleerd uit gegist graanbeslag en heeft een alcoholpercentage tussen de veertig en vijfentachtig procent. Voordeel van het drinken van whisky is dat er weinig calorieën inzitten als je het vergelijkt met andere alcoholistische dranken, zoals bijvoorbeeld bier.

Soorten

Weleens gehoord van single malt whisky? Dit is whisky die afkomstig mag zijn van één partij whisky, vanuit één destilleerderij. Hier komt nog bij dat single malt whisky ook nog eens drie jaar in eikenhouten vaten gerijpt moet zijn. Een heerlijke, pure whisky voor iemand die houdt van een whiskysoort met karakter. Je kunt ook gaan voor blended whisky, hierbij worden meerdere soorten whisky’s, door elkaar gemixt. Hiermee meng je dus ook de aroma’s, granen en kleurstoffen door elkaar. Test verschillende blended whisky’s om te bepalen welke mix er het dichtste bij jouw ideale smaak komt. Hou je liever van een wat zachtere whisky? Ga dan voor Ierse whisky. Drink deze whisky met ijs, dan is hij op zijn lekkerst. Ook kun je kiezen voor Schotse whisky, deze variant is bij uitstek geschikt voor na het diner. Ook is er nog de bourbon, een whisky die voornamelijk van mais gemaakt is. Hierbij is de spelregel dat deze whisky voor minimaal 51% gemaakt moet zijn van mais, in een nieuw eiken vat gerijpt is en bovendien geproduceerd moet zijn in Amerika. Je kunt jouw favoriete whisky gemakkelijk online bestellen, Monk Whisky heeft alle soorten in huis. Voor welke whisky ga jij?