Zitmeubelen kopen? Comfortabel én trendy!

Zitmeubelen kopen? Comfortabel én trendy!

Op de bank, de fauteuil, de eetkamerstoel of de poef; we zitten er wat af in ons leven. En dat terwijl de zithouding vaak erg onnatuurlijk is; dan is het wel zaak dat we ‘lekker zitten’. Welke zitmeubelen je ook zoekt; zonder twijfel valt jouw woonwens te vervullen. Ben jij in staat buiten de lijntjes te denken en misschien wel een verrassende keus te maken? Enkele tips waarmee je volledig de blits maakt!

1. Draaien aan de eettafel

Laten we beginnen waar de dag vaak ook begint; aan de eettafel. Vroeger vooral een plek om te eten (het woord zegt het al), tegenwoordig wordt er ook gelezen, gewerkt, gestudeerd en ontspannen aan de eettafel. Kortom; een plek die centraal staat in ons leven. En daaraan zijn de meubels door de jaren heen ook aangepast. Zeer comfortabel en trendy is de draaibare eetkamerstoel, die je in staat stelt dynamisch te zijn en het makkelijk maakt je te richten tot verschillende gesprekspartners … of te schakelen tussen je aantekeningen en de laptop. Maar ook voor mensen die bewegen wat lastiger afgaat, vervult de draaistoel een welkome rol.

2. Gewaagde banken

Hoekbank, sofa, L-vormige bank of elementenbank; je vindt altijd een bank die aansluit op jouw wensen. En dat is maar goed ook, want ‘de bank’ is volgens onderzoek het populairst onder de zitmeubelen. Een bank zal door zijn formaat altijd opvallen, maar dat kan je versterken door te kiezen voor een gewaagde kleur. Oranje, groen, rood … ze zullen je helpen een statement te maken in je interieur. En laat dat nou helemaal in zijn; we hebben tegenwoordig toch over alles een mening? Ook op woongebied mag je die gewoon van de daken schreeuwen!

3. Organisch comfort

Heerlijk tot rust komen na een dag hard werken of lekker sporten; daarvoor leent zich natuurlijk vooral de fauteuil. En of het nou de relaxfauteuil – die net wat meer maatwerk biedt dan de ‘gewone’ – of de traditionele fauteuil betreft; lekker zitten blijft het grootste goed wanneer het dit meubel betreft. Kies je voor organische stijl, dan ben je ook nog eens gegarandeerd van een ‘veilig nest’. De ronde vormen, aaibare stoffen, zachte tinten en natuurlijke materialen leveren dat gevoel. En dat voelt heerlijk in een tijd waarin drukte, onzekerheid en onvrede soms hoogtij vieren.

4. Lekker loungen

Tot slot willen we zeker de kinderen in het gezin niet vergeten … lekker chillen vinden ze heerlijk en daarvoor trekken we een oude bekende onder de zitmeubelen uit de kast; de poef. Makkelijk op te ruimen of erbij te slepen als net die paar extra zitplekken nodig zijn. En je zult zien hoe vaak kinderen de poef boven een stoel of fauteuil verkiezen om in te lezen, te chatten of te gamen.