3 manieren om je leidingen te ontstoppen

3 manieren om je leidingen te ontstoppen

Er is niets vervelender dan een verstopte leiding. Het gebeurt altijd op een moment dat je er niet op zit te wachten; bijvoorbeeld als je net aan het koken bent voor vrienden. Ook als je de tafel net helemaal afgeruimd hebt, kan het nog weleens gebeuren dat je leiding verstopt komt te zitten. Gelukkig zijn er manieren om je leiding snel en gemakkelijk weer te kunnen ontstoppen. Wij hebben de drie beste voor je op een rijtje gezet!

Koffiegruis afvoer

Koffiegruis in afvoer is een simpele, maar zeer effectieve manier om je leiding te ontstoppen. Koffiegruis (ook wel koffieprut genoemd) heeft als voordeel dat het vet oplost. Door water te koken en te vermengen met koffiegruis, heb je de perfecte oplossing tegen een verstopte leiding tot je beschikking. Je giet vervolgens deze oplossing in je afvoer en laat dit een uurtje inwerken. Je zult merken dat vet in de leiding zich zal hechten aan het koffiegruis en hiermee de verstopping verdwijnt. Tot slot giet je er nog een kopje azijn overheen en spoel je de afvoer door met koud water.

Ontstopper

Als je na het eten, vlak achter elkaar borden hebt afgespoeld, kan er ook een verstopping ontstaan. In dit geval kunnen etensresten die vlak achter elkaar door de leiding zijn gegaan, voor een ophoping zorgen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan etensresten die wat minder gemakkelijk doorspoelen zoals wat grovere groentesoorten, ook kan dit gebeuren bij grotere hoeveelheden pasta. Een dergelijke ophoping kun je meestal wel weg krijgen door een ontstopper te gebruiken. Deze plaats je op de gootsteen, waardoor er een vacuüm in de leiding ontstaat. Als je de ontstopper vervolgens verwijderd, zorgt de luchtdruk ervoor dat de prop loskomt en je leiding weer normaal doorloopt.

Professionele hulp

Heb je alles geprobeerd, maar lukt het je gewoon niet om van die vervelende verstopte leiding af te komen? Wacht dan niet te lang en schakel professionele hulp in. Professionele hulp kun je online gemakkelijk en snel vinden, kijk maar eens op tGemak.be. Sommige verstoppingen zijn nu eenmaal te hardnekkig om zelf op te kunnen lossen, een bedrijf die hierin gespecialiseerd is, kan je in dit geval prima helpen. Kun jij straks weer volop genieten van een leiding die weer lekker doorloopt!