Mooie huid, ook als je ouder wordt? Dat is mogelijk!

Mooie huid, ook als je ouder wordt? Dat is mogelijk!

Het is een natuurlijk proces waar we allemaal mee te maken krijgen: huid veranderingen als we ouder worden. De een krijgt er eerder mee te maken dan de ander, maar uiteindelijk ontkomen we er allemaal niet aan. Helaas kan dit proces soms zorgen voor ongewenste veranderingen aan onze huid, zoals een slappere huid en rimpels. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende manieren om deze huid veranderingen tegen te gaan of te verminderen. In onderstaand blog kun je lezen hoe je bijvoorbeeld met behulp van een laserbehandeling pigmentvlekken kunt verwijderen. Ben je woonachtig in (de omgeving van) Utrecht? Huid en laser Utrecht helpt je van je pigmentvlekken af, ideaal toch?

Pigmentvlekken in je gezicht

Als je ouder wordt, merk je vaak dat je huid verkleuringen en vlekken kan vertonen. Deze verkleuringen worden ook wel pigmentvlekken genoemd en kunnen bijvoorbeeld ontstaan door blootstelling aan de zon, hormonale schommelingen of door het ouder worden van de huid. Pigmentvlekken komen vooral voor op gebieden die veel worden blootgesteld aan de zon, zoals je gezicht, handen en decollet├ę. 

Het verwijderen van pigmentvlekken door middel van een laserbehandeling

Een effectieve manier om pigmentvlekken te verwijderen is door middel van een laserbehandeling. Tijdens deze behandeling wordt er gebruik gemaakt van een krachtige laser die een lichtstraal uitzendt. Deze lichtstraal wordt door de pigmentvlekken geabsorbeerd, waardoor de pigmentcellen worden vernietigd. Vervolgens worden deze cellen door het lichaam opgeruimd, waardoor de pigmentvlekken vervagen of zelfs volledig verdwijnen. Een laserbehandeling is een veilige en effectieve manier van pigmentvlekverwijdering, maar het is wel van belang dat dit wordt uitgevoerd door een ervaren en gekwalificeerde specialist. Pigmentvlekken verwijderen is dus een fluitje van een cent met een laserbehandeling! Iets voor jou?

Voordelen van een laserbehandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken

Een laserbehandeling voor het verwijderen van pigmentvlekken heeft verschillende voordelen ten opzichte van andere methoden. Allereerst is het een nauwkeurige behandeling, waarbij de laser alleen de pigmentcellen aanpakt en de omliggende huid onaangetast laat. Hierdoor is er een kleinere kans op complicaties en blijft de huid intact. Bovendien is het resultaat vaak langdurig, omdat de pigmentcellen volledig worden vernietigd en niet meer terugkomen. Een ander voordeel is dat de behandeling vrijwel pijnloos is en geen lange herstelperiode nodig heeft. Na de behandeling kan de huid wel wat rood en gevoelig zijn, maar dit trekt meestal na enkele dagen weer weg. Daarnaast zijn er geen vervelende bijwerkingen bekend van een laserbehandeling. Wel wordt geadviseerd om na de behandeling de huid goed te beschermen tegen de zon, om nieuwe pigmentvlekken te voorkomen.