Waarom een neksteun hoofdkussen een absolute must is

Waarom een neksteun hoofdkussen een absolute must is

Gezond leven. We willen allemaal gezond zijn en blijven. We eten onze veggies, drinken voldoende water, gaan naar de sportschool. Overdag zijn er er echt mee bezig. Maar 's nachts doen vele Nederlanders het een stuk minder. Slaap jij in een gezonde houding? Ben je daar ook mee bezig: gezond slapen? Dit artikel gaat over neksteunkussens en waarom een nekrol nodig is om je hoofd en je nek goed te ondersteunen als je slaapt.

Nek en hoofdondersteuning

Je nek en je hoofd zijn niet even breed. Als je op je zij slaapt is het dan ook logisch dat je nek hoger support nodig heeft dan je hoofd. Een nekrol doet net dat. De holte tussen je matras en je nek volledig opvullen. Zo wordt de druk gelijk verdeelt over je nek en hoofd. Zo vermijd je nekklachten. Nu kan je een nekrol misschien vervelend vinden toch is het nodig voor de juiste support (tenzij je hoofd en je nek net even breed zijn).

Een kussen zonder neksteun geeft onmogelijk de juiste support. Verschillende merken hebben het leuke initiatief dat je kan proefslapen op je neksteunkussen. Pas na een poosje proberen op je eigen matras kan je pas zeggen of het geschikt is of niet. Geef jezelf voldoende tijd om te wennen aan je nieuwe kussen. Bij kussen van goede kwaliteit zoals bijvoorbeeld het Plumka hoofdkussen of het Quiesco hoofdkussen zijn er verschillende zones in het kussen om verschillende slaaphoudingen aan te kunnen. Wij houden absoluut niet van traagschuim. Het wordt (te) slap in de zomer en voelt (te) hard in de winter. Bovendien ventileert traagschuim niet goed.

Latex

Wij vinden latex al jaren een heerlijk materiaal, voor ons niets anders meer. Niet voor niets noemen ze het in Amerika ‘Santa’s belly’. Hoe kies jij het juiste hoofdkussen nekklachten te vermijden?

1. Kies een kussen dat je thuis mag proberen

2. Kies een kussen dat gemaakt is uit latex

3. Kies een kussen met een nekrol

4. Kies een kussen waarvan de hoogte is aangepast aan jouw lichaamsprofiel

5. Kies een vormvast kussen

Neem deze tips mee als je een nieuw kussen wil kopen. De informatie in dit artikel is deels gebaseerd op de expertise van Quiesco.

Conclusie

Er zijn verschillende type slaapkussens. Het juiste kussen vinden is niet makkelijk. Het allerbelangrijkste is dat je hoofd in een rechte lijn ligt met je ruggengraat. Ben je een buikslaper? Leer dan op je rug of op je zij te slapen. Op je buikslapen is de minst goede slaaphouding. Slaap je toch op je buik? Kies dan voor een wat zachter en platter kussen. Zijslapers hebben hoger ondersteuning nodig, daarom is voor hen een hoger kussen geschikt. Voor rugslapers wordt een niet al te hoog kussen met (lichte) een nekrol aangeraden.