Antwoorden op algemene vragen over ooglaseren

Antwoorden op algemene vragen over ooglaseren

De Visus Oogkliniek is de best beoordeelde ooglaserkliniek van Nederland en hebben de meeste patiënten van Nederland geholpen met ooglaseren. Lees verder en ontdek wat hun antwoord is over de algemene vragen omtrent een ooglaserbehandeling.

Waarom zou ik kiezen voor een ooglaserbehandeling?

Waarom uw bril en lenzen inruilen voor een ooglaserbehandeling? De reden is dat u na de ooglaserbehandeling zonder bril of lenzen weer scherp kan zien! Dit maakt al een groot verschil in uw dagelijkse leven maar ook vooral met sporten, werk en andere activiteiten. Met een bril kan het al snel lastig worden om een contactsport te doen, zoals karate en boksen, terwijl lenzen weer lastig worden met bijvoorbeeld zwemmen. Het kan soms gewoon een vervelend gevoel geven om afhankelijk te zijn van een hulpmiddel, de ooglaserbehandeling van de Visus Oogkliniek kan ervoor zorgen dat u dit niet meer ervaart. 

Kan ik direct goed zien na een ooglaserbehandeling?

Uw ogen beginnen al met het herstel zodra u overeind komt na de behandeling! Er zijn verschillende fases na de behandeling en in de eerste fase na de behandeling kan er een ontstekingsproces ontstaan. Dit is normaal! Dit is uw afweersysteem die reageert op de behandeling, er kan dan een zwelling ontstaan. Door deze reactie kunt u na de behandeling voor een tijdje even wat waziger zien, dit wordt meestal binnen 24 uur minder. De Visus Oogkliniek wilt u erop wijzen dat u eerst natuurlijk in de herstelfase zit, en u dan nog even last zult hebben van schitteringen in de buurt van verlichting. 

Wat kan er gebeuren bij een ooglaserbehandeling? 

Een veelgestelde vraag is, wat is het ergste wat kan gebeuren al u uw ogen laat laseren? Dit begrijpt de Visus Oogkliniek maar al te goed en hier hebben ze gelukkig een geruststellend antwoord voor. U zult niet blind worden van ooglaseren! Andere complicaties komen weinig voor, al helemaal als u wordt geholpen door een ervaren chirurg. U krijgt bij de Visus Oogkliniek een uitgebreid vooronderzoek, zo kunnen risicofactoren al voor de behandeling gezien worden. Met dit onderzoek kunt u samen met de arts een goed overwogen beslissing nemen. 

Is het resultaat van de ooglaserbehandeling blijvend?

Iedereen wilt weten of het resultaat blijvend is. De Visus Oogkliniek kan u vertellen dat dit zeker het geval is. Het effect kan niet meer ongedaan gemaakt worden. Dit betekent alleen niet dat uw ogen niet meer met de tijd van sterkte kunnen veranderen. Door ouderdom heeft u nog evenveel kans op staar en andere ‘ouderdomskwaaltjes’ kunnen altijd nog ontstaan. Leesproblemen hebben namelijk niks met het hoornvlies te maken, het gaat daarbij om het verouderingsproces van uw eigen ooglens. Hiervoor zijn behandelingen zoals, Monovisie en een lensvervangende behandeling. Bekijk deze website voor meer informatie.