Bier! Het meest gedronken drankje ter wereld

Bier! Het meest gedronken drankje ter wereld

Sinds vandaag zijn de corona maatregelen echt opgeven door de overheid. Tijd om te vieren! Maar welk drankje kies je om een feestje of succesvolle gebeurtenis te vieren? 60 op de 100 mensen zal hierop reageren met het woord: “bier”. Het gele goud wordt bier ook wel genoemd. Overal op de wereld wordt het gedronken en in de meeste landen is het ook de nationale drank en heb je wel een biermerk die er het grootste is. Maar wat is dat toch met bier? Wat maakt bier zo lekker?

Geschiedenis van bier

Bierbrouwen is een ambacht die al duizenden jaren oud is. Bierbrouwen is ontstaan in wat wij hedendaags Irak noemen. Daar leefde de Sumeriërs en wij zijn waarschijnlijk het eerste volk die dit prachtige product maakte. Het leek veel op bierbrouwen omdat ze er alcohol mee produceerde, maar het was meer een proces van bakken van een brood en de inhoud weken zodat de gisten gingen werken en de suikers omzetten in alcohol.

Gelukkig is de evolutie verder gewoon en werd in de middeleeuwen al iets traditioneler bier gebrouwen. Het water was in die tijd erg slecht en je werd er vaak ziek van. Het waren de vrouwen van het gezin die van het verontreinigde water bier brouwde. Vervolgens kon heel het gezin lekker genieten van dit granensapje. Jong en oud dronk mee. Het kon toen ook wat makkelijker, want het alcoholpercentage was erg laag. Maar wel veilig om te drinken en daar ging het om.

Tegenwoord is bier niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Marketing van grote biermerken blijven mensen overtuigen om het nieuwste merk en nieuwste bierstijl te proberen. En het werkt, we zijn er dol op met z’n alle.

Hoe wordt bier gemaakt

Bier maken is een ambacht. Niet iedereen heeft het in zich om het gele goud te kunnen maken. In een standaard bier vind je ten alle tijden 4 ingrediënten, namelijk: Water, hop, gist en gerst. Met deze 4 ingrediënten kun je altijd bier brouwen. Ben je nieuwsgierig geworden naar het brouwproces? Met een bierbrouw pakket kun je thuis zelf ervaren hoe het is om bier te brouwen.

Welk bier vind jij het lekkerst?

Wij zijn wel benieuwd wat jou favoriete drankje is. En hoe je hem het liefste drinkt. Dus bijvoorbeeld op het terras met 30 graden, in de winter op de bank met een slechte film. Neem ons mee in je beleving tijdens het drinken van het bier. Reageer in de comments van dit bericht.