Dagje thuis met de kinderen? Zo bedenk je de leukste activiteiten

Dagje thuis met de kinderen? Zo bedenk je de leukste activiteiten

Langere tijd thuiszitten met kleine kinderen is niet altijd even makkelijk. Iedere vader en moeder herkent vooral de lange zondagen, waar het lastig is om de kinderen urenlang te vermaken. Daarom is het leuk om van te voren een activiteit te bedenken. Zo zijn jullie even bezig met wat anders en vliegt de tijd voorbij. Zoeken jullie hiervoor inspiratie? Hieronder lees je enkele leuke ideeën en tips.

Activiteiten bedenken

Soms heb je weleens een lui weekend, waar je geen zin hebt om de deur uit te gaan. Iemand in de familie is ziek, het regent heel hard of alles in de buurt is dicht. Op zulke dagen heb je niet altijd zin om wéér dezelfde film te gaan kijken, of om dezelfde spelletjes te gaan spelen. Bedenk daarom eens iets heel anders, dat jullie nog nooit gedaan hebben of niet vaak doen. Het is zo makkelijker om de aandacht van de kinderen erbij te houden. Voor jezelf is het ook een stuk leuker.

Leuke ideeën

Wat zijn nou leuke ideeën voor een dagje thuis? Denk daarbij goed na over de hobby’s en interesse van jou en de kinderen. Je kunt ook eens iets nieuws uitzoeken, om te kijken of het wat is. Zo kun je originele knutselopdrachten bedenken. Dit kan ook een project zijn waar je langer mee bezig bent, zoals een speelhuisje in de tuin of een vogelhuisje. Ook bij het maken van fotoboeken kun je de hulp van de kinderen vragen. Dit is ook erg leuk voor later. Houden jullie van muziek? Probeer dan een instrument te leren met elkaar zoals de piano. Zelf taart maken, koekjes of andere etenswaren, blijft natuurlijk ook altijd leuk (en vooral lekker!) Bakken hoeft ook helemaal niet moeilijk te zijn, als je gebruikmaakt van een goede taartmix.

Gezelschapsspellen

Er zijn ook veel leuke gezelschapsspellen die je ook met jonge kinderen kunt spelen. Zo heb je leuke spellen die je speelt via de TV, zoals een quiz. Spellen zoals 30 seconds zijn ook erg leuk, maar je leert er ook veel van. Dit soort spellen zijn goed voor de ontwikkeling en de algemene kennis van de kinderen, maar misschien ook wel voor die van jullie zelf. Je kunt er ook meteen een spelletjesdag van maken, met een prijs voor de winnaar.