De ideale deurmat voor thuis

De ideale deurmat voor thuis

Deurmatten kun je op alle soorten en maken verkrijgen. Je hebt verschillende materialen om uit te kiezen. Deurmatten kunnen verschillende functies en prioriteiten hebben. Welke soorten er zijn en welke matten zijn het best voor jouw woning? Hieronder een overzicht met alle informatie

Binnenmatten

Matten hebben verschillende functies en specialiteiten. Vooral bij binnenmatten is dit van belang. Zo heb je droogloopmatten, die meestal gemaakt zijn van katoen. Deze matten zijn goed geschikt voor het opnemen en vasthouden van vocht. Met deze matten zorg je dus altijd dat je met droge schoenen naar binnen gaat. Daarnaast zijn er de schoonloopmatten. Deze zijn minder goed geschikt voor het opnemen van vocht. Schoonloopmatten zijn geschikt voor het schrapen van vuil. De matten hebben kunstvezels en zijn een stug. Meestal zijn ze gemaakt van rubber en zijn niet te wassen met een wasmachine. Schoonloopmatten focussen zich op het opvangen van viezigheid, in plaats van vocht.

Overige opties

Voor binnenhuis kun je ook kiezen voor een kokosmat. Deze zijn gemaakt uit de vezels van kokosnoten. Deze vezels zijn erg taai en stevig en blijven dus lang goed. Ze worden ook niet snel aangetast door vocht en schimmel. Naaldviltmatten zijn gemaakt van polypropyleen. Dit is een kunststof. De vezels staan erg dicht bij elkaar en werken goed bij het schrapen van vuil. Beide matten zijn ideaal voor gebruik binnenhuis. Qua materiaal kun je veel kanten op. Naar onze mening is een rubber mat de beste keuze, maar dit ligt natuurlijk ook aan waar en waarvoor je de mat gebruikt.

Buitenmatten

Als je een mat zoekt voor buitenshuis zijn er verschillende dingen waar je op moet letten. Zo is het enorm belangrijk dat de mat bestendig is tegen extreem weer. Denk hierbij aan harde regen, sneeuw, hagel en warme temperaturen. Buitenmatten zijn meestal gespecialiseerd in het opvangen van vuil, omdat je dit meeneemt van buiten. Meestal zijn deze matten gemaakt van rubber of kunststof. Het is van belang dat de matten wat steviger en zwaarder zijn dan binnenmatten, zodat ze ook blijven liggen bij harde wind. Kokosmatten kunnen ook worden gebruikt voor buiten, maar alleen als deze onder een afdakje worden gelegd.