Geef je keuken een nieuwe look met plakfolie!

Geef je keuken een nieuwe look met plakfolie!

Eenvoudig, voordelig en onwijs mooi! Met plakfolie kun je je keuken een geheel nieuwe look geven! Waar een nieuwe keuken vaak duizenden euro’s kost, ben je met plakfolie vaak met een paar tientjes tot enkele honderden euro’s klaar (afhankelijk van welk folie je kiest). Het resultaat is vaak echt super mooi! Steeds meer mensen decoreren hun keuken met plakfolie.

Plakfolie is een dunne folie met een mooie print erop. Dat kan een mooie marmerlook zijn, een houtenlook, een effen kleur of iets met stenen/tegels erop. Aan de andere zijde van het folie is een plaklaag te vinden. Het werkt in principe net als een sticker. Je verwijdert de beschermlaag en plakt het op de gewenste plek. Nu gaat het in dit geval wel om vrij grote onderdelen, namelijk keukenkastjes. Omdat je wilt dat het resultaat natuurlijk erg mooi wordt, moet je wel secuur te werk gaan. Werk dan ook bij voorkeur met minimaal 2 mensen.

Hoe gebruik je plakfolie op je keuken?

Om je keuken te decoreren met plakfolie dien je de kastjes goed schoon en vetvrij te maken. Het moet een gladde en vlakke ondergrond zijn. Vervolgens kun je beginnen met het volgen van de volgende stappen.

- Maak de ondergrond nat met water

- Verwijder de beschermlaag van het plakfolie, de plaklaag is nu vrij

- Eventueel kun je de plaklaag van het folie ook nat maken met water

- Plak nu het folie op de gewenste ondergrond

- Omdat de ruimte tussen het folie en de ondergrond nat is, is het mogelijk om het folie nog iets te verschuiven, wees daarbij wel voorzichtig

- Zit het folie goed? Veeg dan het water onder het raamfolie vandaan met een rakel. Het water zorgt ervoor dat er geen luchtbellen achterblijven en je een mooi resultaat overhoudt!

Heb je een keuken in een kleur zoals rood of blauw en wil je deze wit maken met plakfolie? Dat kan! Het ene plakfolie is echter van dikker materiaal dan het andere plakfolie. Bij een dunne folie kan het zijn dat de originele kleur van je keuken er nog wat doorheen te zien is. Houd daar rekening mee! Bestel eventueel eerst een klein stukje folie om even te beoordelen hoe het resultaat is. Bij webshops zoals plakfoliewebshop.nl kun je proefstaaltjes bestellen van diverse witte tinten plakfolie. Zo kun je kijken welke plakfolie het meest geschikt is voor jouw keuken. Heb je de geschikte folie gevonden dan kun je de gewenste maat bestellen en kun je met jouw plakfolie project aan de slag! Ben je benieuwd hoe anderen hun keuken hebben gepimpt met plakfolie? Op onder anderen Pinterest zijn leuke en creatieve resultaten te vinden!