Petticoat Revival is het ideale themafeest

Petticoat Revival is het ideale themafeest

Ga je binnenkort een themafeest organiseren? Ben je nog aan het brainstormen wat je een leuk thema lijkt? Kies voor een Petticoat Revival! De petticoat is razend populair; er is zelfs een televisieserie over gemaakt en een musical. Deze jaren vijftig trend is helemaal terug en een themafeest in deze stijl zal bij iedereen in de smaak vallen! Ga jij ook voor de Petticoat Revival?

Wat is een petticoat?

Een petticoat is een kledingstuk dat populair werd in de jaren vijftig. Deze onderrok bestaat uit meerder lagen stof, vaak worden er gympen onder gedragen. Het kledingstuk werd vaak gedragen tijdens rock ’n roll avonden, waarbij er door de meisjes acrobatische dansen werden uitgevoerd. De mannen droegen hierbij vaak lederen kleding, waarbij de petticoat nog beter tot zijn recht kwam.

Petticoat historie

De eerste petticoat dateert al uit de zestiende eeuw, hoewel dit een totaal ander kledingstuk was dan de onderrok die we nu kennen. Het werd destijds juist gedragen door chique dames, die het graag warm wilde hebben. Eind achttiende eeuw was het in de mode om juist wat ronder te zijn en dit kledingstuk paste daar uitstekend bij. Nog weer later, werd het kledingstuk juist weer veel gedragen om mee uit te gaan, waardoor het juist lekker moest zitten en vooral veel uitstraling moest hebben.  In de jaren vijftig van de twintigste eeuw blies modehuis Dior de petticoat nieuw leven in. Deze nieuwe look was voor veel meisjes onweerstaanbaar en overal ter wereld werd de rok weer gedragen. Iconen als Doris Day en Grace Kelly waren de boegbeelden van Dior, ook zij zorgden voor extra populariteit van de petticoat. Ook in films zoals bijvoorbeeld Grease zagen we de petticoat opeens verschijnen, waardoor het kledingstuk nog populairder werd.

Ideaal voor kinderfeestjes

De Petticoat Revival is ook een origineel thema voor kinderfeestjes. Hoe gaaf is het als je dochter met haar vriendinnen staat te swingen in een petticoat? Kinder petticoatjes bestel je gemakkelijk online. Versieringen rondom dit thema zijn er ook voldoende online te vinden, net als bijpassende muziek. Dat wordt gegarandeerd een geslaagd feestje, waar nog lang over gepraat zal worden. Ga jij ook voor de Petticoat Revival?