Hier moet je aan denken bij het aanvragen van een scheiding

Hier moet je aan denken bij het aanvragen van een scheiding

Tijdens het aanvragen van een echtscheiding komen er een hoop zaken op je af. Als je voor de eerste keer in je leven gaat scheiden kan de echtscheidingsprocedure voor een hoop vragen zorgen. Online is veel informatie te vinden over de procedure, waar jullie rekening mee moeten houden en hoe een echtscheiding afgewikkeld dient te worden. Een echtscheidingsadvocaat kan je hier ook alles over vertellen en begeleiden tijdens het gehele proces. Een echtscheiding aanvragen in een goede onderlinge verstandhouding? Dan is het maken van afspraken een stuk eenvoudiger en kunnen jullie er voor kiezen om een gezamenlijke scheidingsadvocaat in dienst te nemen. De echtscheidingsadvocaat zal dan in samenspraak met jullie afspraken vastleggen in het echtscheidingsconvenant en deze indienen bij de rechtbank. Het echtscheidingsconvenant kan ook zonder de ondersteuning van een scheidingsadvocaat worden overeengekomen. Tegenwoordig kan je via een online scheiding samen alles vastleggen. Een echtscheidingsadvocaat is wel altijd nodig om het echtscheidingsverzoek in te dienen bij de rechtbank om de echtscheiding te laten bekrachtigen.

Scheiding aanvragen, maar komen jullie er niet uit?

Idealiter zijn jullie beide akkoord met het uit elkaar gaan en kunnen jullie eerlijke en duidelijke afspraken maken. In de praktijk blijkt dat goed overleg vaak niet mogelijk is. Dit maakt een scheiding aanvragen een stuk complexer en resulteert in hogere kosten dan een eenvoudige scheiding. Jullie kunnen besluiten om gezamenlijk een scheidingsadvocaat of mediator in te huren. De echtscheidingsadvocaat zal dan bemiddelen en adviseren over de afspraken en inhoud van het echtscheidingsconvenant. De juridische ondersteuning van een advocaat geeft rust en biedt een objectief handvat om de scheidingsprocedure goed te laten verlopen. Het inschakelen van een gezamenlijke advocaat is helaas niet altijd de oplossing. Zeker bij een vechtscheiding is vaak goed overleg niet meer mogelijk, waardoor het maken van afspraken nog moeilijker wordt. Bij een vechtscheiding rest er vaak niks anders dan beide een eigen echtscheidingsadvocaat in dienst te nemen. De echtscheidingsadvocaten zullen dan onderling de onderhandelingen doen. Hierdoor heeft u in principe geen contact meer met de ex-partner. De scheidingsadvocaat behartigt dan alleen jouw belangen tot aan eventueel de rechtszaal. Dit maakt een echtscheiding aanvragen wel een stuk duurder, aangezien jullie ieder een eigen advocaat dienen te betalen.

Echtscheiding aanvragen, laat je informeren door een scheidingsadvocaat

Wil je een echtscheiding aanvragen, maar wens je graag het beste advies of wil je weten waar je allemaal rekening mee dient te houden? Laat je dan informeren door een scheidingsadvocaat. De advocaat is precies op de hoogte van de te nemen stappen en de gehele echtscheidingsprocedure. Gaan scheiden is een emotionele periode waar de ondersteuning van een expert rust geeft. Immers met de hulp van een echtscheidingsadvocaat weet je precies waar je aan toe bent en waar je rekening mee moeten houden. Hoe stellen jullie bijvoorbeeld een ouderschapsplan op als jullie minderjarige kinderen hebben of hoe worden de financiën verdeeld. Dit zijn slechts een paar vragen van de tientallen die u waarschijnlijk heeft. Een echtscheidingsadvocaat is dan ook onmisbaar als je een scheiding wilt aanvragen.