Hier moet je op letten als je een nieuwe website laat maken

Hier moet je op letten als je een nieuwe website laat maken

U hebt misschien een basiskennis van wat webdevelopment inhoudt, maar als u een nieuwe website wilt laten bouwen, zijn er bepaalde dingen waar u zeker niet mee vertrouwd zult zijn. En met welke factoren moet u rekening houden bij het ontwikkelen van een nieuwe website? We zullen de meest essentiële aspecten van het maken van een nieuwe website in deze post doornemen.

Een domeinnaam kiezen

Wanneer u een bedrijf start, is een van de eerste dingen die u moet doen het kiezen van een domeinnaam. De domeinnaam is het adres van uw website, dus het is belangrijk om er een te kiezen die gemakkelijk te onthouden is en relevant is voor uw bedrijf. Er zijn een paar dingen die u in gedachten moet houden bij het kiezen van een domeinnaam:

- Hou het kort en eenvoudig

- Gebruik trefwoorden die uw bedrijf beschrijven

- Vermijd het gebruik van speciale tekens of cijfers

Zodra u een domeinnaam hebt gekozen, moet u deze registreren bij een domeinregistrar. Er zijn veel verschillende domeinregistrars, dus kijk goed rond en vind er een die aan uw wensen voldoet.

Laat uw website lokaal ontwikkelen

Door uw website in de regio te laten ontwikkelen heeft u meer grip op het project. Zeker in vergelijking met het outsourcen naar het buitenland is een lokale webontwikkelaar stukken vertrouwder. Lokale ontwikkelaars kennen de Nederlandse markt vele malen beter. In Zuid-Holland kan u bijvoorbeeld het een website in Pijnacker laten maken.

Kies een webdeveloper die responsive designs maakt

Steeds meer mensen gebruiken hun telefoon en tablet om het internet op te gaan, dus is het belangrijk om een website te hebben die responsive is voor deze apparaten. Een responsive website past zich automatisch aan de grootte van het scherm aan, zodat hij er op elk apparaat goed uitziet. Dit is belangrijk, want als uw website niet responsive is, zult u klanten verliezen die een telefoon of tablet gebruiken om het internet te gebruiken.

Stem af of de webdeveloper ook SEO doet

Zoekmachine optimalisatie, of SEO, is het proces van het verbeteren van de zichtbaarheid van een website in de zoekmachine resultaten pagina's. Er zijn veel verschillende technieken die kunnen worden gebruikt om SEO te verbeteren, en de meest effectieve methoden variëren van de ene industrie naar de andere. Echter, er zijn een aantal algemene tactieken die kunnen worden gebruikt om SEO voor elke website te verbeteren:

- Optimaliseer de content (teksten en afbeeldingen) van uw website

- Gebruik trefwoorden in uw website titels en meta beschrijvingen

- Voeg kwalitatieve backlinks toe naar uw website vanaf andere websites

- Bespreek vooraf met de webdeveloper/agency of zij deze diensten ook leveren. Let wel op: Niet alle webdevelopers hebben kennis van SEO. 

Laadtijd van de website

Bij het ontwikkelen van websites is de laadtijd een van de belangrijkste aspecten om rekening mee te houden. Een traag ladende website kan zeer frustrerend zijn voor gebruikers en kan ervoor zorgen dat ze uw site verlaten. Bovendien kan een traag ladende website uw bedrijf op een aantal manieren schaden:

- Het kan uw pageviews verminderen

- Het kan invloed hebben op uw zoekmachine ranking

- Het kan ervoor zorgen dat u klanten verliest

Er zijn een aantal dingen die u kunt doen om de laadtijd van uw website te verbeteren:

- Optimaliseer uw afbeeldingen

- Maak slim gebruik van caching

- Minimaliseer het gebruik van JavaScript en CSS

- Gebruik een CDN

Conclusie

Er zijn veel dingen waar u op moet letten als u een nieuwe website laat maken. Met bovenstaande tips komt u al een heel eind!