Hoe lang gaat een zonnepaneel mee?

Hoe lang gaat een zonnepaneel mee?

Zonnepanelen zijn steeds populairder aan het worden in Europa. Niet alleen omdat ze helpen bij het besparen van energiekosten, maar ook omdat het een schone manier is van energie opwekken. Maar hoe lang gaan zonnepanelen gemiddeld mee? Hoe lang kun je de zonnepanelen gebruiken? En na hoeveel maanden of jaren heb je de prijs terugverdiend? Als je twijfels hebt over het aanschaffen van zonnepanelen, lees je in dit artikel de antwoorden op al jouw vragen.

Hoe duur zijn zonnepanelen?

Zonnepanelen zijn relatief duur in aanschaf. Voor een gemiddeld huishouden kost een zonnestroominstallatie ongeveer €6000. Hiervoor krijg je dan een set van 10 zonnepanelen. Dit is natuurlijk veel geld, maar je moet het zien als een investering. Niet alleen bespaar je op de lange termijn geld, maar je hebt ook een positief effect op de omgeving. Als je precies wilt weten hoe duur de zonnepanelen en de installatie hiervan zijn voor jouw woning, kun je even een offerte zonnepanelen aanvragen. Zo weet je meteen wat je ongeveer kwijt zult zijn.

Zonnepanelen terugverdienen

Als je zonnepanelen hebt, duurt het even voordat je de kosten hiervoor hebt terugverdiend. Over het algemeen duurt het ongeveer zes tot acht jaar voordat je de kosten hebt terugverdiend. Daarna ga je geld besparen omdat je zelf energie opwekt en niet meer afhankelijk bent van de stroommaatschappij. Je gaat er dus vanuit dat de zonnepanelen lange tijd mee zullen gaan, omdat je na gemiddeld 7,5 jaar pas gaat verdienen met deze aankoop.

Hoe lang gaan ze mee?

Omdat mensen rendement willen halen uit hun zonnepanelen, vragen veel mensen zich af hoe lang de panelen ongeveer mee zullen gaan. Is er een grote kans dat de zonnepanelen al eerder stuk zullen gaan? Deze kans is gelukkig erg klein. Op zonnepanelen heb je meestal een garantie van wel 25 jaar. De zonnepanelen zelf kunnen echter wel maximaal 40 jaar gebruikt worden. Gedurende deze tijd zal het rendement van het zonnepaneel wel afnemen, maar ze zullen nog steeds energie blijven opwekken.

Wil jij ook zonnepanelen plaatsen op het dak van je woning, schuur of op een andere plek? Vergelijk zonnepanelen online en laat ze plaatsen voor de laagste prijs.