Hoe converteer ik youtube naar mp3?

Hoe converteer ik youtube naar mp3?

Wil je graag je favoriete youtube-filmpjes offline luisteren? Dan is het converteren van youtube naar mp3 een goede oplossing. Je kunt ook de hele video downloaden als mp4, zodat je deze volledig kunt bekijken in je eigen tijd. In dit artikel leggen we uit hoe je dat doet en geven we enkele handige YouTube converter websites.

YouTube video's converteren

Als je een converter gebruikt, kun je de video downloaden in elk gewenst formaat. De meeste converters bieden verschillende opties, zoals mp4 320p, 480p en HD 720p of 1080p. Als je niet weet welk formaat je moet kiezen, is het raadzaam om de verschillende formaten even op te zoeken. Zo kun je een video downloaden in hoge of lagere kwaliteit. Wil je alleen de audio hebben van de video? Dan is dat ook mogelijk. Hiervoor kun je een mp3 converter gebruiken. Er zijn ook veel websites die beide opties hebben, zodat je kunt kiezen wat je wilt downloaden.

Hoe werkt het?

Converters zijn erg eenvoudig te gebruiken. Je gaat naar de converter site en plakt daar de url van de youtube video die je wilt converteren. Vervolgens selecteer je het gewenste formaat en klik je op 'convert'. Je converter start dan met het downloaden van de video en zet deze automatisch om in het gewenste formaat. Soms duurt het even voordat de converter klaar is, maar je kunt gewoon verder met iets anders doen. Als het converteren klaar is, kun je de video afspelen op je PC, laptop of telefoon. De bestanden worden opgeslagen in de standaard download map van je browser.

Veilig downloaden

Er zijn veel converter websites waar je terecht kunt, maar we raden aan om een converter te gebruiken die veilig is en geen virussen bevat. Zoek daarom altijd even de ervaringen op van andere gebruikers van de site, of check de site even online op malware. Het is daarom ook altijd handig om even de advertenties te blokkeren op de website, zodat je niet wordt doorgestuurd naar ongewenste websites.

YouTube video's converteren is erg gemakkelijk. Zoek op internet een goede website en ga van start. Je kunt zo snel de audio, video of beide sporen van een video downloaden voor offline gebruik.