Hoe kun je optimaal genieten van je bad?

Hoe kun je optimaal genieten van je bad?

Veel mensen genieten ervan om lekker in bad te gaan. Het heeft een ontspannende werking, je vergeet even de dagelijkse sleur en je komt heerlijk tot rust. Na zo’n heerlijk bad, ben je weer als herboren en heb je veel meer energie. Toch zijn er wellicht nog een aantal puntjes ter verbetering als het gaat om de optimale beleving van een paar uurtjes in bad. Denk hierbij aan die koude voeten als je uit bad stapt, of die koude rillingen over je lijf als je de badkamer uitkomt. Wij hebben een paar goede tips voor je, zodat jij nog meer kunt genieten van je uurtjes in bad. Lees je mee?

Badmat is veilig en comfortabel

Als je uit bad stapt, moet je altijd opletten dat je niet onderuitgaat. Je hebt dan natuurlijk altijd wat water op je benen zitten, waarschijnlijk vermengd met wat restjes zeep. Deze combinatie zorgt ervoor dat je jezelf lelijk kunt bezeren als je uit bad stapt en uitglijdt op bijvoorbeeld een stenen vloer. Bovendien zijn die eerste stappen op een koude badkamervloer ook niet zo prettig als je net in een heerlijk warm bad hebt gelegen. Kies voor een badmat en je hoeft nooit meer bang te zijn voor ongelukken of koude voeten. Een badmat is dus veilig en comfortabel!

Badjas verlengt bad ervaring

Als je jezelf hebt afgedroogd met een handdoek en je trekt ondergoed aan, kan dit onbehaaglijk fris aanvoelen. Zeker als je de badkamerdeur opentrekt en er komt ook nog een golf koude lucht op je af. Dat heerlijk warme gevoel wat je een minuut geleden nog had, is dan opeens wel heel snel verdwenen. Hiermee verdwijnt dus eigenlijk ook dat meteen dat fijne gevoel wat je zojuist in bad nog had. Je kunt dit gevoel vasthouden, door na het afdrogen een badjas aan te trekken. Een badjas zorgt ervoor dat je het warm blijft houden en hiermee dat behaaglijke gevoel vast kunt houden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om de rest van de avond lekker de badjas aan te houden. Open haard aan, lekker rood wijntje erbij en nagenieten maar. Heerlijk toch? Een badjas is overigens sowieso een ideaal kledingstuk om in huis te hebben. Ook als je regelmatig naar de sauna gaat, is het handig om zelf een badjas te hebben, dan hoef je deze in de sauna niet te huren. Heb jij al een badjas?