Hoe maak je een animatievideo?

Hoe maak je een animatievideo?

Wil je een animatievideo maken, maar weet je niet waar je moet beginnen? In dit artikel leggen we uit hoe je een animatievideo maakt en welke stappen daarbij komen kijken. We geven tips over wat voor soort video je wilt maken, het verhaal dat je wilt vertellen en de stijl die bij jouw bedrijf past. Ook vertellen we hoe lang een goede animatievideo duurt en geven we handige links om meer te leren over het maken van een animatievideo.

Het doel van je video

Waar moet hij aan voldoen? Wat wil je met je video bereiken? Bedenk van te voren wat je wie, wat, waarom en met welke boodschap je iemand wil gaan bereiken. Brainstorm over het doel van de video.c Is het om nieuwe klanten aan te trekken, je diensten of product te introduceren of een bepaalde boodschap over te brengen? Als je weet wat voor soort video je wilt maken en welk doel je ermee hebt, kun je gaan nadenken over het verhaal en de boodschap die je wilt overbrengen. Leg het uit met een animatievideo.

Het script schrijven

Nu je weet wat voor soort video je wilt maken, kun je aan de slag met het schrijven van het script. In het script staat precies wat er gezegd en getoond gaat worden in de video. Dit is de basis voor je animatie, dus zorg ervoor dat je goed nadenkt over het verhaal dat je wilt vertellen. Houd het simpel en maak gebruik van een duidelijke structuur, zodat je boodschap overkomt bij je kijker.

De stijl bepalen

Nu je weet wat voor soort video je wilt maken en wat voor verhaal je wilt vertellen, kun je gaan nadenken over de stijl die bij jouw bedrijf past. Wil je een serieuze of juist een grappige video? Een informatieve of educatieve video? Bedenk welke stijl het beste bij jouw doel en je bedrijf past.

De animatievideo maken

Als je weet wat voor soort video je wilt maken, het script klaar hebt en de stijl bepaald is, kun je de animatievideo gaan maken. Hiervoor zijn verschillende programma's beschikbaar, zoals Adobe After Effects, Blender of Powtoon. Kies het programma dat het beste bij jou past en leer hoe je de verschillende elementen kunt toevoegen aan je video. Hiervoor zijn op het internet veel tutorials te vinden.

Animatievideo laten maken?

Wil je liever de animatievideo laten maken? Dan kun je er ook voor kiezen om het uit te besteden aan verschillende bedrijven die hier gespecialiseerd zijn hierin. Klik hier voor zo'n bedrijf of Google eens welke bedrijven er in jouw omgeving zijn.