Hoe vaak was Feyenoord landskampioen?

Hoe vaak was Feyenoord landskampioen?

Hoe vaak was Feyenoord landskampioen? Dat is een vraag die veel voetbalfans tegenwoordig stellen. Vooral in het verleden won deze club uit Rotterdam veel prijzen. Daarom zijn veel jongere voetbalfans minder bekend met de geschiedenis van deze prachtige club. In dit artikel zullen we je alles vertellen over de successen van Feyenoord. We gaan in op de prestaties van Feyenoord in de Eredivisie, waarbij we kijken hoe vaak en wanneer ze voor het laatst landskampioen werden.

Hoe vaak werd Feyenoord kampioen?

In Nederland spelen ieder jaar 18 clubs om de Eredivisie. Dit is de hoogste voetbalcompetitie van Nederland. Na een seizoen met 34 wedstrijden, mag één van de clubs uit Nederland zich kampioen van het land noemen. Voor Feyenoord was dit 15 keer het geval. Na PSV en Ajax, is Feyenoord dus de meest succesvolle club van ons land. De eerste landstitel werd gewonnen in 1924, 16 jaar nadat de club werd opgericht (1908). Eén keer won Feyenoord het landskampioenschap twee keer op rij. Dat was in 1961 en 1962.

Wanneer werd Feyenoord voor het laatst kampioen?

Nadat Feyenoord in 1999 de Eredivisie won, had de club lang last van een minder succesvolle periode. In 2002 werd nog wel de UEFA Cup gewonnen, maar in de jaren hierna werd er geen succes geboekt in Nederland, buiten het winnen van de KNVB Beker in 2008 en 2016. Achttien jaar lang moest Feyenoord wachten op een nieuwe landstitel. Deze werd uiteindelijk gewonnen in 2017, met Giovanni van Bronckhorst als trainer. Het jaar hierna werd ook de KNVB nogmaals gewonnen. De jaren hierna is het de club niet nogmaals gelukt om de Eredivisie te winnen.

Andere grote prijzen

Zoals eerder genoemd heeft Feyenoord nog een aantal andere grote prijzen gewonnen. Zo wonnen zij de UEFA Cup in 1974 en nog een keer in 2002. Ook de Europacup 1 (de voorganger van de Champions League) werd één keer gewonnen. Dit was in 1970. Dat jaar werd ook de Wereldbeker voor clubteams gewonnen. Verder heeft Feyenoord nog 4x de Johan Cruijff Schaal gewonnen. Dit is een wedstrijd tussen de bekerwinnaar en de winnaar van de Eredivisie, aan het begin van het seizoen daarna.