Kunstgras, waarom overstappen?

Kunstgras, waarom overstappen?

Het zal je vast weleens opgevallen zijn, steeds meer mensen kiezen voor kunstgras. Daarnaast is de kans groot dat je vaak kunstgras in tuinen ziet liggen, maar dat je denkt dat het echt gras is. Kunstgras is namelijk niet meer van echt gras te onderscheiden. Dat maakt kunstgras juist zo aantrekkelijk; je hebt hiermee wel een groen gazon, maar je hebt er geen werk meer aan. Bovendien is het ook nog eens een prima investering en goed voor het milieu. Stap jij ook over?

Ideaal voor kinderen en huisdieren

Als je kinderen en/of huisdieren hebt, is kunstgras ideaal. Je kunt er namelijk gemakkelijk speeltoestellen op plaatsen en ook huisdieren voelen zich er prima op thuis. Als een huisdier een keer zijn behoefte doet op kunstgras, kun je dit gemakkelijk weer schoonmaken. En je hoeft ook niet meer bang te zijn dat katten gaan graven in de tuin, door het kunstgras komen ze namelijk niet heen. Kinderen kunnen zo vaak als ze willen in hun favoriete hoekje van de tuin spelen, je hoeft niet meer bang te zijn voor kale plekken in het gras. Ideaal toch?

Bespaar direct kosten

Kunstgras kopen is direct kosten besparen. Met echt gras kijk je er nog van op wat je jaarlijkse kosten zijn. Ieder jaar zul je het gazon moeten bemesten, daarnaast zul je altijd wel een stukje gras opnieuw in moeten zaaien. Een grasmaaier kost geld, net als de energie die dit apparaat kost. Allemaal kosten die je nooit meer zult hebben als je voor kunstgras kiest. En als het hard hagelt of regent, hoef je niet meer bang te zijn voor je mooie gazon. Die blijft met kunstgras namelijk altijd groen en strak!

Oog voor het milieu

Ritjes met de auto naar het tuincentrum kosten niet alleen geld, ook verbruik je hiermee energie. Een grasmaaier moet gefabriceerd en vervoerd worden, voordat je deze kunt kopen in de winkel. Mest moet ook worden gefabriceerd en naar de winkel worden vervoerd, dat geldt ook voor graszoden en graszaad. Al deze handelingen en bewegingen zijn met kunstgras voor jou straks niet meer nodig. Dat is goed voor het milieu en scheelt jou bovendien heel veel geld. Kies jij ook voor kunstgras?